Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Έτσι για να θυμόμαστε…

Όσοι προειδοποιούσαν για τη λαίλαπα  που ερχόταν και δεν έταζαν λαγούς με πετραχήλια,  βαφτίζονταν κοινωνικά ανάλγητοι και …νεοφιλελεύθεροι!
Είναι άκρως ισοπεδωτική η άποψη που ακούγεται μετ’ επιτάσεως το τελευταίο διάστημα, ότι όλοι όσοι μετείχαν στην δημόσια ζωή της χώρας είναι υπεύθυνοι για την άθλια κατάσταση της χώρας μας. Η διαφωνία μου, είναι εκ των ουκ άνευ. Υπήρξαν και υπάρχουν πρόσωπα
 – και δεν είναι τα λίγα- και στα δυο κόμματα εξουσίας, που έκαναν αγώνες για να μη φτάσουμε εδώ. Υπήρξαν κορυφαίες προσωπικότητες που δεν χάιδεψαν ώτα, οι οποίες προειδοποιούσαν για την επερχόμενη κατάρρευση. Κι όταν το έπρατταν, όταν μονότονα προειδοποιούσαν, με τη μόνη δύναμη που είχαν, την δύναμη της πειθούς, υφίσταντο τα πάνδεινα από τις επιθέσεις του λαϊκισμού. Τους πέταγαν τόνους λάσπης, τους κοτσάριζαν και τους  χαρακτηρισμούς του…νεοφιλελεύθερου και του κοινωνικά ανάλγητου κι έφτασαν μέχρι και τη διαπόμπευσή τους.
Όταν η πειθώ, ο πολιτικός ρεαλισμός και η τετράγωνη σκέψη, πνίγηκαν επί δεκαετίες στις θάλασσες του λαϊκισμού, της εύκολης υποσχεσιολογίας και των άκαρπων παροχών, οι διέξοδοί τους ήταν η…αποχή από τα δημόσια πράγματα.
Κι επειδή, κάθε μας άποψη, οφείλουμε να την τεκμηριώνουμε, πρέπει να μιλήσουμε με ονόματα. Κάπως έτσι, λοιπόν,  έφυγε από την πολιτική ο Αλέκος Παπαδόπουλος, κάπως έτσι ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος, ο Σταύρος Μπένος, ο Στέφανος Μάνος, κάπως έτσι φρονώ ότι καταπιέζονται από το σύστημα, ο Γιώργος Φλωρίδης, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Γιώργος Καλαντζής, ο Γρηγόρης Ψαριανός, ο Μάκης Βορίδης και τόσοι άλλοι ρεαλιστές και ορθολογιστές πολιτικοί.
Επιτέλους ας το χωνέψουμε! Ας το συνειδητοποιήσουμε! Ο λαϊκισμός και ο κρατισμός, μας οδήγησαν στα σημερινά αδιέξοδα κι όχι οι δήθεν …νεοφιλελεύθερες πολιτικές των κυβερνήσεων. Οι πελάτες των λαϊκιστών γέμισαν με χιλιάδες αντιπαραγωγικούς «εργαζόμενους» τον δημόσιο τομέα. Κι αυτός θα μας καταστρέψει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου