Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Με τη πλάτη στον τοίχο ο Παπανδρέου

Με βουλευτές του ΠαΣοΚ να εκφράζουν προβληματισμούς για τα νέα μέτρα και τις αποκρατικοποιήσεις και το «ναυάγιο» στο ενδεχόμενο συναίνεσης, ο πρωθυπουργός δείχνει να βρίσκεται με τη πλάτη στον τοίχο. Σε αυτό το κλίμα, το ενδεχόμενο των εκλογών παραμένει πάντα ενεργό στο συρτάρι του πρωθυπουργού και για αυτό η συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αποκτά ιδιαίτερη σημασία.
Την ίδια ώρα, ακόμη και υπουργοί της


κυβέρνησης, αλλά και οι βουλευτές του κόμματος δείχνουν «παγωμένοι» μπροστά σε αυτή τη νέα ομοβροντία μέτρων και μάλιστα πολλοί είναι εκείνοι που άρχισαν ήδη δειλά να διαρρέουν ότι διαφωνούν με το «ξεπούλημα» των ΔΕΚΟ και των λιμανιών, ενώ αφήνουν και όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά να μην ψηφίσουν τις συγκεκριμένες αποφάσεις.
Μπροστά στο «όχι» του Αντώνη  Σαμαρά και των κομμάτων της Αριστεράς, ο Γιώργος Παπανδρέου έχει δύσκολο δρόμο να διανύσει και πολλοί είναι εκείνοι ακόμα και μέσα στην κυβέρνηση που δείχνουν τις εκλογές ως μονόδρομο για την επίλυση των θεμάτων, αλλά και για να περάσουν τα τόσο επώδυνα μέτρα.
Για το λόγο αυτό ο πρωθυπουργός ακόμα και λίγη ώρα μετά τις συναντήσεις, επανέλαβε από το βήμα του ΣΕΒ ότι δέχεται ακόμα και να συζητήσει το φορολογικό με τη Νέα Δημοκρατία, σε μία ύστατη προσπάθεια να έχει τη συναίνεση που απαιτεί και η τρόικα.
Σε αυτό το άκρως δυσμενές πολιτικό τοπίο, ο κ. Παπανδρέου προσπαθεί να ζυγίσει τα πράγματα και να δει εάν το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών είναι η λύση, έτσι ώστε να μπορέσει η χώρα να προχωρήσει σε ριζικές μεταρρυθμίσεις, που τώρα δεν φαίνεται πως μπορεί να τις περάσει ούτε και στο εσωτερικό της κυβέρνησης.
Άλλωστε, πέρα από την αντιπολίτευση ακόμα και στο εσωτερικό του κόμματος, δηλώνουν απερίφραστα ότι η νέα επιδρομή μέτρων αποτελεί την κορυφαία απόδειξη αποτυχίας του κυβερνητικού έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου