Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Τούρκος στρατόκαυλος πήγε να αποβιβαστεί σε Φαρμακονήσι και Αγαθονήσι

Υποστηρίζει ότι βρίσκονται
υπό ελληνική στρατιωτική
κατοχή!

Ένας Τούρκος συνταγματάρχης εν αποστρατεία, με μέλη του μικρού Εθνικιστικού κόμματος DP, επιχείρησαν να αποβιβαστούν σε Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι, δηλώνοντας ότι «τα νησιά αυτά βρίσκονται
 υπό την στρατιωτική κατοχή των Ελλήνων».
Ο Τούρκος στρατόκαυλος, Ymit Yalim, με σαφή επήρεια από το βαθύ τουρκικό στρατιωτικό κατεστημένο, είναι υποψήφιος βουλευτής του DP.
Μαζί του στην επιχείρηση, ήταν ο πρόεδρος της Νομαρχιακής επιτροπής του μικρού κόμματος στα Δίδυμα και τον ανταποκριτή της εφημερίδας «Haber Turk», ξεκίνησαν της Τετάρτη με πλοίο υπό ελληνική σημαία, για το Αγαθονήσι.
  Οι επιβάτες του σκάφους πέρασαν από έλεγχο διαβατηρίων και έμειναν στο Αγαθονήσι για λίγο, αφού δεν είχαν θεώρηση, γράφει ο ανταποκριτής της εφημερίδας που συμμετείχε στην αποστολή. Στην συνέχεια οι ελληνικές αρχές δεν επέτρεψαν την προσέγγιση του σκάφους στο Φαρμακονήσι, συμφώνως, πάντα, με τη διήγηση του ανταποκριτή της εφημερίδας .

Επιστρέφοντας στα Δίδυμα ο απόστρατος συνταγματάρχης κατήγγειλε ότι δεν μπόρεσαν --παρά τα διαβατήρια-- να βγουν στο Φαρμακονήσι, «το οποίο στους διεθνείς χάρτες παρουσιάζεται ότι ανήκει στην Τουρκία», και απηύθυνε έκκληση στην τουρκική κυβέρνηση «να εμποδίσει αμέσως αυτήν την κατοχή».
«Δυστυχώς εγώ ως πολίτης της Τουρκικής Δημοκρατίας μπήκα με διαβατήριο στα δικά μου εδάφη», είπε και πρόσθεσε «εκεί μας έχει φθάσει η πολιτική των  “μηδενικών προβλημάτων” με τους γείτονες, που έχει ξεκινήσει το ΑΚΡ».
Ο απόστρατος συνταγματάρχης τόνισε ότι «θα κάνω ότι μπορώ γι να τεθεί --μέσω του Κόμματος μας-- το θέμα στην Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση. Πρέπει να επιστραφούν αυτά τα νησιά στην χώρα μας!».
Το θέμα είχε ανοίξει με δηλώσεις του στα πλαίσια της προεκλογικής του εκστρατείας, μέσω της ιστοσελίδας της εφημερίδας Hurriyet kai ο Πρόεδρος του DP, Δρ. Namik Kemal Zeybek, την περασμένη εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου