Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Κανένας δεν μπορεί να συναινέσει με τον πρωθυπουργό!

Γράφει η Νεκταρία Ελευθερία Αγγελάκη*
Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, είναι πλέον, πρόσωπα εμπαθή για μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού, ακόμη και για πολλούς από τους αυτοαποκαλούμενους συντρόφους τους.
Η εμπάθεια αυτή, είναι απολύτως δικαιολογημένη.
Ο μεν πρωθυπουργός
 κορόιδεψε τον ελληνικό λαό, τόσο στην αντιπολιτευτική του πορεία, όσο –κυρίως- στην κυβερνητική του θητεία, ο δε υπουργός Οικονομικών είναι ο άνθρωπος που βάσει του ν. 3847/2010 έχει εξουσιοδοτηθεί ως προς την υπογραφή, τόσο της πρώτης Δανειακής Σύμβασης Συνεννόησης (το λεγόμενο «Μνημόνιο Νο 1»), όσο και των επικαιροποιημένων μορφών του με τους αντισυμβαλλομένους μας, ήτοι την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Τα αποτελέσματα της πολιτικής του πρωθυπουργού και του υπουργού του των Οικονομικών, τα βιώνουμε όλοι οι Έλληνες, είτε με τη μείωση των εισοδημάτων μας είτε με την ύφεση που δημιουργήθηκε, ως συνέπεια της ετσιθελικής μείωσης μισθών και συντάξεων, της υπέρμετρης άμεσης και έμμεσης φορολογίας, της κρατικίστικης και αστυνομίστικης νοοτροπίας.
Οι στόχοι του Οικονομικού επιτελείου παρέμειναν όνειρα θερινής νυκτός, η ανεργία βρίσκεται στο 15%, τα λουκέτα στην αγορά πολλαπλασιάζονται καθημερινά κι η αβεβαιότητα έχει καταστήσει καταθλιπτικό μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας.
Σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις και την «αξιοποίηση»-εκμετάλλευση της δημόσιας περιουσίας, έχει χαθεί πολύτιμο έδαφος, είτε από τις αγκυλώσεις και δογματισμούς των υπουργών της κυβέρνησης, είτε από την έλλειψη συναίνεσης στην κοινοβουλευτική ομάδα και στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.
Στο δε εξωτερικό, ακόμη και οι πλέον ένθερμοι υποστηρικτές μας, δεν σταματούν να καυτηριάζουν την Ελλάδα, είτε ως αθετούσα τις συμφωνίες της, είτε ως ανυπόληπτο σύμμαχό τους! Οι επικριτικές δηλώσεις αξιωματούχων της Ε.Ε. και των άλλων δανειστών μας, κάνουν καθημερινά τον γύρο του κόσμου.
Με αυτά και πολλά άλλα, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός του των Οικονομικών, έχοντας πλέον χάσει «τα αυγά και τα Πασχάλια», ζήτησαν συναίνεση, τυπικά από τα πολιτικά κόμματα και τους πολιτικούς αρχηγούς, ουσιαστικά δε από τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά. 
Συναίνεση, όμως, σε τι; Στην πορεία του τόπου στο βάραθρο; Στην πορεία του ελληνικού λαού στην εξαθλίωση; Στην απόλυτη υποτέλεια;
Έχω τη βεβαιότητα, πολύ περισσότερο μετά την παρουσίαση του τεκμηριωμένου και κοστολογημένου «Ζαππείου 2», στο οποίο όλο και περισσότεροι Έλληνες αρχίζουν να προσβλέπουν, ότι ουδείς θα μπορούσε να συναινέσει στην καταστροφική πολιτική του ΠαΣοΚ.
Πολύ περισσότερο, όταν ο πρωθυπουργός, όπως έδειξε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, δεν έχει διάθεση ούτε το μνημόνιο να επαναδιαπραγματευθεί, ούτε τη μείωση της φορολογίας να υιοθετήσει, για να ανακουφιστεί ο ελληνικός λαός.
Φαίνεται, ότι το μόνο που ενδιαφέρει τον Γιώργο Παπανδρέου, είναι τι θα πει τρόικα, αγνοώντας τον ελληνικό λαό, τον οποίο έχει λησμονήσει ότι εκπροσωπεί!
* Η Νεκταρία Ελευθερία Αγγελάκη είναι Δικηγόρος στη Θεσσαλονίκη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου