Σάββατο 21 Μαΐου 2011

H CIA έκπληκτη που δεν «τρέχει» αίμα στην Ελλάδα!

Ευθεία προειδοποίηση της CIA σε όσους ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα, αναφέρεται μέσω επίσημης έκθεσης, προειδοποιώντας ότι «τα δύσκολα έρχονται».
Στην έκθεση της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών περιγράφεται με μελανά χρώματα η κατάσταση στην Ελλάδα, ενώ οι ιθύνοντές της παρουσιάζονται έκπληκτοι από το γεγονός ότι δεν έχουν ξεσπάσει χειρότερα επεισόδια και ταραχές, συγκριτικά με τα περυσινά αιματηρά γεγονότα με τους νεκρούς της Marfin.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται
 στην έκθεση που είναι ανηρτημένη στο επίσημο site της CIA «η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει μακροπρόθεσμες προκλήσεις για να περάσει τις μεταρρυθμίσεις και να αντιμετωπίσει την ηχηρή αντίδραση από ισχυρά συνδικάτα της χώρας». 
«Η Ελλάδα έχει κρατικό καπιταλισμό και σπαταλά το δημόσιο χρήμα»!
Περιγράφοντας το ελληνικό ζήτημα, οι συντάκτες της  έκθεσης κάνουν λόγο για «μια καπιταλιστική οικονομία, με ένα δημόσιο τομέα που αντιστοιχούσε στο 40% του ΑΕΠ και με το κατά κεφαλήν ΑΕΠ περίπου στα δύο τρίτα των κορυφαίων οικονομιών της ζώνης του ευρώ».
«Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε  εισάγοντας μείζονες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αλλά οι επενδυτές εξακολουθούν να αναρωτιούνται εάν η Ελλάδα μπορεί να στηρίξει  τις προσπάθειες δημοσιονομικής προσαρμογής απέναντι σε μια ζοφερή  οικονομική προοπτική και στη λαϊκή δυσαρέσκεια».
Στην έκθεση γίνεται εκτενής αναφορά και σε όσα προηγήθηκαν της οικονομικής κρίσης. Υπερτονίζεται το «μαγείρεμα» των αριθμών και η απώλεια της αξιοπιστίας ενώ ουσιαστικά, στην έκθεση αυτή δικαιώνονται και οι ξένοι οίκοι αξιολόγησης για τις απανωτές υποβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας στις οποίες προέβησαν. Επικρίνονται  τέλος συλλήβδην οι ελληνικές κυβερνήσεις από το 2009 κι ύστερα, «για την αποτυχία τους να ελέγξουν την αύξηση των ελλειμμάτων, εξαιτίας της ανικανότητας του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και την σπατάλη του δημοσίου χρήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου