Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Ο….Ζίγδης!

Μιλούσα το πρωί με βουλευτή του ΠαΣοΚ αναφορικά με τις κινήσεις Βενιζέλου και την περίφημη λίστα Λαγκάρντ.
Ο βουλευτής, έπνεε μένεα κατά του προέδρου του πάλαι ποτέ ισχυρού κινήματος των μη προνομιούχων και των συνδικαλιστών.
«Ζίγδη» τον ανέβαζε, «Ζίγδη» τον κατέβαζε, εννοώντας φυσικά τον τελευταίο ηγέτη (;) της Ένωσης Κέντρου που στα
 χέρια του κατέβασε τα ρολά.
«Το πρόβλημα με τον Βενιζέλο», έλεγε, «είναι ότι δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι προεδρεύει ενός πολύ μικρού κόμματος, με ελάχιστη παρέμβαση στην κοινωνία. Ενός κόμματος που προκαλεί αισθήματα αηδίας στα μεγαλύτερα κοινωνικά στρώματα. Νομίζει ότι όλα κινούνται γύρω από αυτόν και ότι χωρίς αυτόν δεν υπάρχει Ελλάδα. Στηρίζει την κυβέρνηση για να κάνει το δικό του one man show…Μεταξύ μας είχε δίκιο ο Λοβέρδος που έλεγε ότι έπρεπε το ΠαΣοΚ να συμμετέχει στην κυβέρνηση με κυβερνητικά στελέχη. Ο Βενιζέλος δεν έχει καταλάβει ότι το μεν ΠαΣοΚ έχει κλείσει τον ιστορικό κύκλο του, ο δε ίδιος είναι πλέον προορισμένος να παίξει τον ρόλο του Ζίγδη….».
-Και τι μέλλει γενέσθαι;
«Ασφαλώς, πρέπει εμείς στην κοινοβουλευτική ομάδα να σταθμίσουμε και προτάξουμε το εθνικό συμφέρον. Αν πέσει σήμερα ο Βενιζέλος, υποδαυλίζεται η συνοχή της κυβέρνησης, η ίδια της η ύπαρξη… Γι αυτό ο μεγαλύτερος εφιάλτης του Σαμαρά πρέπει να φτάνει μέχρι την Ιπποκράτους….».
- Επιμένω….και τι μέλλει γενέσθαι;
«Υπάρχουν υπόγεια ρεύματα που κινούνται στην ανασύσταση μιας ισχυρής κεντροαριστεράς που δεν θα έρπει στον λαϊκισμό και την παραλογία του ΣΥΡΙΖΑ….».
- Παραπόταμοι, δηλαδή; Και σε ποιο ποτάμι θα πέσουν;
«Βουλευτής είμαι ρε μαλάκα, όχι μάντης….».
- Το κακό είναι ότι είσαι και βουλευτής και γαύρος…
«…Σε λίγο θα είμαι και μαύρος»!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου