Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ΦΑΓΕ, Κόκα Κόλα και δογματικοί κόπανοι…


Πάει η ΦΑΓΕ, πάει και η Κόκα Κόλα, ετοιμάζεται κι άλλη μια τεράστια ελληνική επιχείρηση να μεταναστεύσει.
Μιλάμε για εταιρείες κολοσσούς με χιλιάδες εργαζομένους και γενικότερη προσφορά στην ελληνική οικονομία. Μαζί με αυτές, έχουν ήδη φύγει ή ήδη ετοιμάζονται κι άλλες πολλές επιχειρήσεις, οι οποίες άλλωστε δεν έχουν
 και ζητήματα χρηματιστηριακά όπως οι προηγούμενες.
Έτσι, συνεχίζεται η αιμορραγία. Αναλογιστείτε πόσες εταιρείες κολοσσοί –πολυεθνικές ή μη, έχουν ανοίξει πανιά τα τελευταία χρόνια, μη αντέχουσες το καθεστώς εκδίκησης προς κάθε τι που αφορά τον ιδιωτικό τομέα, την υπέρογκη φορολογία, την έλλειψη ουσιαστικού και υγιούς ανταγωνισμού, την αστάθεια και πολλά άλλα από τα στρεβλά της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.
Το όποιο γόητρο είχε απομείνει στην ελληνική οικονομία εκμηδενίζεται από τη μια στιγμή στην άλλη. Έρμαιο των κυβερνητικών κρατιστών και των κάθε λογής Λαφαζάνηδων. Του διεφθαρμένου δημοσίου, της γραφειοκρατίας, των κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών και των φίλων.
Λένε πολλοί ότι παρά τη μεταφορά έδρας της ΦΑΓΕ και της Κόκα Κόλα, δεν θα χαθούν θέσεις εργασίας, ούτε θα μειωθούν τα έσοδα του δημοσίου.
Κολοκύθια τούμπανα, που λέει κι ο λαός μας. Μόνο και μόνο από την εφαρμογή του transfer pricing θα χαθούν απίστευτα έσοδα. Επιπλέον, θα χαθούν και πάμπολλες, εκατοντάδες, διοικητικές θέσεις,  με ότι αυτό συνεπάγεται. Ακόμη κι αν οι εταιρείες ζητήσουν από τους νυν υπαλλήλους τους να τους ακολουθήσουν σε Λουξεμβούργο και Ελβετία αντιστοίχως, θα χαθούν οι φόροι αυτών που θα φορολογούνται στις χώρες παραγωγής του εισοδήματός τους. Θα χαθούν και όσα αυτοί καταναλώνουν εδώ και, βεβαίως, τα έσοδα του χρηματιστηρίου.
Γι αυτά και πολλά άλλα, η λαλίστατη Αριστερά που θα ….παρέδιδε τις επιχειρήσεις στον λαό για να είναι κτήμα του, δεν λέει κουβέντα. Ούτε κανένας από τα καμμένα μυαλά και τους κυβερνητικούς ταλιμπάν του κρατισμού.
Όλοι αυτοί, σκέφτονται μόνο φόρους, φόρους, φόρους….Κι έχουν το θράσος να σκέφτονται ότι θα επιβάλλουν κι άλλη ετήσια φορολογία (3-5%) στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων.
Δογματικοί κόπανοι! Που έχουν το θράσος να μιλάνε κιόλας για ανάπτυξη…την ώρα που ακόμη κι οι Αλβανοί μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους στην πατρίδα τους…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου