Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Η λάθος ανάγνωση…

Γράφαμε και προσφάτως (ανάρτηση με τίτλο «Το ατύχημα και ότι αυτό εγκυμονεί») για την υποτίμηση με την οποία αντιμετώπισε η κυβέρνηση το ζήτημα της κατάστασης στο εσωτερικό των κομμάτων που την στηρίζουν και ότι "κουβαλάνε" αυτά.
Τα γεγονότα, δυστυχώς, μας δικαιώνουν.
Οι δογματισμοί και οι αγκυλώσεις από τις οποίες περιβάλλεται η πλειοψηφία των βουλευτών του ΠαΣοΚ και της ΔημΑρ, που θέλουν να τις χαρακτηρίζουν ευαισθησίες, δεν
επέτρεπαν την υπέρμετρη αισιοδοξία που καλλιεργήθηκε για την υπερψήφιση των μέτρων και των μεταρρυθμίσεων που θα οδηγήσουν και στην εκταμίευση της δόσης, αλλά και στην αλλαγή του κλίματος στην οικονομία.
Οι μικρότεροι κυβερνητικοί εταίροι αντιδρούν στα γνωστά.
Στα εργασιακά των υψηλομίσθων, στο …επίδομα γάμου και φυσικά στις αποκρατικοποιήσεις σε ΔΕΚΟ, λιμάνια, αεροδρόμια κλπ.
Είναι απίστευτες οι κουταμάρες που προβάλλουν –πολύ περισσότερο όταν ήξεραν πριν τις εκλογές τις υποχρεώσεις που είχαν αναληφθεί- αλλά στην κυβέρνηση όφειλαν να γνωρίζουν και κυρίως να προνοούν.
Εκείνοι, όμως, μιλούσαν για «συμβιβασμούς», ανέφεραν ότι «κάπου θα τα βρούμε», «κάπου θα συμπλεύσουμε» και άλλα παρόμοια.
«Διάβασαν» λάθος την πραγματικότητα.
Έτσι, παραβλέποντας τα γνωστά, αλλά και υποτιμώντας την πραγματικότητα, οδηγηθήκαμε στην κρίση και είναι προ των πυλών τόσο η κυβερνητική αστάθεια, όσο και τα μεγάλα προβλήματα για τον τόπο.
Το ζητούμενο τώρα είναι η σύνεση.
Μπορεί πολλοί βουλευτές του ΠαΣοΚ και της ΔημΑρ να έχουν τα «κωλύματά» τους, τις ανασφάλειες και τις δογματικές ενστάσεις τους, αλλά ο στόχος δεν μπορεί να είναι εκείνοι, αλλά η εκταμίευση της δόσης και η διατήρηση της καλής εικόνας που έχει δημιουργήσει στο εξωτερικό με πολύ κόπο η κυβέρνηση, αναστρέφοντας την άσχημη που υπήρχε.
Όσα πιστεύουν ή "πιστεύουν" κάποιοι βουλευτές αυτά είναι και δεν αλλάζουν παρά μόνο αν η κοινωνία τους απομακρύνει. Αυτοί είναι με αυτούς πορευόμαστε.
Τώρα, λοιπόν, τα ηνία ανήκουν στην πολιτική. Πολιτική χωρίς ρεαλισμό -ένθεν κακείθεν- δεν γίνεται.
Ούτε χωρίς ελιγμούς.
Τώρα, το ζητούμενο είναι η αξιοπιστία.
Και η σωτηρία.
Κι οφείλουμε να θυμόμαστε ότι η σωτηρία του τόπου δεν μπορεί παρά να βασίζεται σε συλλογική προσπάθεια.
Ας ξαναπάρουν, λοιπόν, τον δρόμο από την αρχή.
Για να μην ακολουθήσουν τον δρόμο του Γιώργου Παπανδρέου, που κάνει περιοδείες και δίνει διαλέξεις ….στη Βοστώνη...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου