Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Θλιβεροί κρετίνοι γραφειοκράτες


Το γράψαμε και προχθές (ανάρτηση με τίτλο «Το ανίκανο Κράτος και η ηλιθιότητα Βούτση»), αυτή η ιστορία με την… «Αριάδνη», είναι φαιδρή.
Ο υπουργός (!!!!) Βρούτσης σαρξ εκ της σαρκός της γραφειοκρατίας και των κρατικών συντεχνιών, αποφάσισε να «δωρίσει» την εργασία των ληξιαρχείων στους συμβολαιογράφους, επειδή δεν μπορεί το δημόσιο να κάνει καλά τη δουλειά του.
Εξ αυτού, λέει, πληρώναμε επί χρόνια μαϊμού συνταξιούχους και επιδόματα.
Λογική κρετίνου!
Όπως έγινε και με
 το πετρέλαιο.
Επειδή το Κράτος δεν μπορούσε να πατάξει το λαθρεμπόριο καυσίμων, αποφάσισε ότι θα υπάρχει ενιαία τιμή σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης!
Πληρώστε όλοι μαλάκες υπήκοοι της θλιβερής μπανανίας.
Δηλαδή, σε λίγο καιρό, θα βγει κάποιος άλλος θλιβερός πολιτικός κρετίνος ο οποίος θα αποφασίσει ότι πρέπει να απαγορευθούν τα αυτοκίνητα επειδή το Κράτος δεν μπορεί να ελέγξει ποιοι πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας…ή επειδή οι τροχονόμοι δεν μπορούν να ελέγξουν όσους περνούν με κόκκινο…

Αντί να κάνουν το πιο απλό, δηλαδή να αγοράσουν 100-200 υπολογιστές και να φτιάξουν ένα πρόγραμμα σύνδεσης των υπηρεσιών (το φτιάχνει κι ένας πρωτοετής σπουδαστής), εκείνοι προτίμησαν να «καταργήσουν» τα ληξιαρχεία και τις άλλες υπηρεσίες για να ευνοήσουν την συμπαθή τάξη των συμβολαιογράφων.
Ίσως για αντάλλαγμα στο άνοιγμα του επαγγέλματός τους.

Θα ήταν ενδιαφέρουσα αυτή η κίνηση, αν ταυτοχρόνως έκλειναν όλες αυτές τις υπηρεσίες του δημοσίου και των ΟΤΑ και απέλυαν τους υπαλλήλους τους.
Τότε, μάλιστα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι το Κράτος και οι πολίτες θα έχουν όφελος.
Όμως, επειδή δεν μπορεί το Κράτος, από που κι ως που, θα κάνουν τη δουλειά ιδιώτες, οι πολίτες θα πληρώνουν και οι δημόσιοι υπάλληλοι θα ξύνονται;

Λένε, ότι τα ληξιαρχεία μας είναι ελάχιστα και σε…δύσβατες περιοχές.
Τρίχες!
Η μισή Ελλάδα (γεννήσεις) γράφεται στο ληξιαρχείο Αμαρουσίου, το οποίο γειτνιάζει με τα ιδιωτικά μαιευτήρια.
Όλα τα άλλα, γίνονται πλέον μέσω ΚΕΠ.
Όσο για τους θανάτους;
Γιατί πρέπει να τους καταγράφουν οι συμβολαιογράφοι και όχι –επί παραδείγματι- οι νεκροθάφτες ή ακόμη ακόμη και τα ταχυδρομικά περιστέρια που θα μας έρχονται και πιο φτηνά;

Αυτό που έλειπε ήταν η σύνδεση των υπηρεσιών, ούτως ώστε να μεταφερθεί το πιστοποιητικό γέννησης, γάμου ή θανάτου από τον Δήμο στο ΚΕΠ κι από εκεί στον ΟΓΑ, το ΙΚΑ ή όποιο άλλο ταμείο.
Δεν θέλουν να το κάνουν.
Επειδή δεν έχουν καμιά σχέση με τη λογική κι επειδή τη γραφειοκρατία τη συντηρούν οι ίδιοι οι μανδαρίνοι της για να επιβιώνουν.
Κι εσύ μαλάκα Έλληνα, τρέχε να βρεις συμβολαιογράφο την ώρα που κλαις τον άνθρωπό σου, να τον πληρώσεις για να πιστοποιήσει το θάνατό του, να το δηλώσει στο ταμείο του, να πάρει άδεια ταφής, να τη δώσει στο νεκροθάφτη, να τη δώσει στον παπά, να τη δώσει στο νεκροταφείο και πάει λέγοντας….
Μένει πάντως η απορία γιατί αυτοί οι τιτανοτεράστιοι εγκέφαλοι του ελληνικού κρετινισμού δεν σκέφτηκαν ακόμη ότι το πιστοποιητικό θανάτου πρέπει να το καταθέτει ο ίδιος ο νεκρός…
Αλλά ας μη τους βάζουμε ιδέες… 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου