Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Θα εφαρμοστεί ο νόμος για τις καταλήψεις που πάλι ξεκίνησαν στα σχολεία;

Η….ΣΑΣΑ ή …ο ΣΑΣΑ ξανακτυπά.
Αφού καταμεσής του καλοκαιριού εξέφρασε την …αλληλεγγύη του στους μαθητες της Χιλής, ο  Συντονιστικός Αγώνας Σχολείων Αθήνας (οργάνωση προσκείμενη στο ΚΚΕ), προχωρά στην ετήσια επαναστατική γυμναστική που υποβάλλει μαθητές, γονείς, δασκάλους και μεγάλο μέρος της κοινωνίας.
Κάλεσε τους μαθητές σε
 καταλήψεις των σχολείων τους με …τελικό στόχο την μη ψήφιση των μέτρων της κυβέρνησης.
Ήδη, 47 σχολεία στην περιφέρεια Αττικής βρίσκονται από χθες υπό κατάληψη, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα καταγγέλθηκαν και επιβεβαιώθηκαν μεγάλες καταστροφές σε δυο σχολεία που βρίσκονται υπό κατάληψη.

Η ίδια κάθε χρόνο θλιβερή ιστορία, που δεν συναντάται σε κανένα μα κανένα ευνομούμενο Κράτος του κόσμου.
Μια χούφτα κομματόσκυλα, με στόχο τον κομματικό προσεταιρισμό 15χρονων και 16χρονων παιδιών, ουσιαστικά απαγορεύουν τη μάθηση στους πολλούς.
Τα ίδια δεν γίνονται και στα Πανεπιστήμια;
Θλιβερές μειοψηφίες σηκώνουν τα πανό της «επανάστασης», συνεπικουρούμενες και από ομάδες καθηγητών και εξωσχολικών.

Τι κάνει, όμως η Πολιτεία;
Θα παρακολουθήσει κι εφέτος εκ του μακρόθεν τις…. γυμναστικές «επαναστατικές» επιδείξεις;

Γι όσους το αγνοούν, ο νόμος είναι σαφής:  «όποιος καθ’ οιονδήποτε τρόπο παρεμποδίζει, διαταράσσει ή διακόπτει την ομαλή λειτουργία των δημόσιων σχολείων πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή παρανόμως παραμένει στους χώρους λειτουργίας αυτών, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών.
Η ποινική δίωξη των υπαιτίων ασκείται αυτεπαγγέλτως».
Επιπλέον, με βάση τις διατάξεις της νομοθεσίας, ο διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί κατά τη διάρκεια του ωραρίου τους θα πρέπει να βρίσκονται εντός του σχολείου, και να μην αποχωρούν μετά την πρωινή προσέλευση.
Επίσης, ο διευθυντής και ο σύλλογος διδασκόντων θα πρέπει να αναζητούν τρόπους για να λήξει η κατάληψη με διαβούλευση με τους μαθητές. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να αναζητηθεί η συνεργασία των γονέων. Εάν διαπιστωθεί ότι στην κατάληψη εμπλέκονται εξωσχολικοί, προβλέπεται η κλήση εισαγγελέα.

Τηρούνται όλα αυτά;
Κι αν ναι γιατί ήδη υπάρχουν 47 σχολεία υπό κατάληψη στην Αττική (συμφώνως με στοιχεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής);
Τι περιμένουν; Να γενικευθεί και πάλι το φαινόμενο (ήδη πολλά σχολεία σε Λάρισα. Ρέθυμνο και αλλού καταλήφτηκαν) και να φτάσουμε στα Χριστούγεννα….όπου οι διακοπές αναγκάζουν τους «επαναστάτες» να σταματήσουν για να τελέσουν το…θρησκευτικό τους καθήκον;
Θα εφαρμοστεί επιτέλους ο νόμος ή η γενικευμένη ανομία που επικρατεί θα τον «πνίξει» και πάλι;






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου