Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καλούν σε ανομία και καταλήψεις ΑΕΙ και ΤΕΙ

Οι εξτρεμιστές του ΣΥΡΙΖΑ, πιστοί στην επιδίωξή τους να μην αφήσουν τίποτα όρθιο στην ελληνική κοινωνία, έρχονται τώρα να δώσουν «γραμμή» υπέρ των καταλήψεων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Διαμαρτύρονται, λέει, για τον νόμο –πλαίσιο στην Παιδεία, παρά την αποψίλωσή του από τη σημερινή κυβέρνηση. Οι δυνάμεις της οχλαγωγίας, του εξτρεμισμού και της ακινησίας, οι αυτοαποκαλούμενες –τρομάρα τους- δημοκρατικές και προοδευτικές, με επικεφαλής τους βουλευτές Τάσο Κουράκη, Θεανώ Φωτίου, Απόστολο Αλεξόπουλο και Χρήστο Μαντά, προτρέπουν με δηλώσεις τους σε
 κινητοποιήσεις στον χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης, με σύνθημα «οι νόμοι 4009/11 και 4076/12 δεν θα περάσουν».
Οι εξτρεμιστές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν στην πλήρη δογματισμών ανακοίνωσή τους, που αποδεικνύει ότι ζουν στην εικονική τους πραγματικότητα:
 «Εδώ και δύο χρόνια, οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ της χώρας δίνουν μια σκληρή και άνιση μάχη, ενάντια στην πολιτική των μνημονιακών κυβερνήσεων για την Ανώτατη Παιδεία. Σήμερα τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής είναι πιο ορατά παρά ποτέ».

Όπως σημειώνουν οι βουλευτές η περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης «οδηγεί Τμήματα στα πρόθυρα της διακοπής της λειτουργίας τους και σε σοβαρή υποβάθμιση της διδασκαλίας και της έρευνας». Σε αυτές τις συνθήκες, αναφέρουν, «πολλές ακαδημαϊκές μονάδες δεν θα διδαχθούν υποχρεωτικά μαθήματα, εξαιτίας της διακοπής των πιστώσεων για έκτακτο διδακτικό προσωπικό και της άρνησης της κυβέρνησης να διορίσει τους 900 περίπου εκλεγμένους, κατά την τελευταία τριετία, διδάσκοντες των ΑΕΙ».

Ακόμη περισσότερο ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει τους νόμους 4009/2011 και 4076/2012 «έκφραση της καταστροφικής αναδιάρθρωσης της Ανώτατης Εκπαίδευσης (συνθήκες τύπου Μπολόνια), απόλυτα ενταγμένους στη μνημονιακή λογική για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, οι οποίοι πλαισιώνουν την παραπάνω μετεξέλιξη, στοχεύοντας στην μετατροπή των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων σε αυταρχικά, επιχειρηματικά κέντρα παραγωγής εξειδικευμένου και όχι επιστημονικού προσωπικού, αποκλειστικά για φοιτητές που μπορούν να πληρώσουν τις ακριβές σπουδές τους».

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές «η κατάργηση της δημοκρατικής δομής διοίκησης των ελληνικών ΑΕΙ, η διάσπαση της ενότητας των γνωστικών αντικειμένων, η συρρίκνωση των βασικών σπουδών στην τριετία και ο περιορισμός της πρόσβασης στα μεταπτυχιακά μέσω των διδάκτρων εναρμονίζονται με τις παραπάνω στοχεύσεις».

Μέχρι σήμερα, διαπιστώνουν στη συνέχεια, «στον αγώνα αυτό, το κίνημα των πανεπιστημιακών λειτουργών, των εργαζομένων και των σπουδαστών της Ανώτατης Παιδείας της χώρας μας έχει ήδη κερδίσει σημαντικές μάχες».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν:

- Απέτρεψε στην πράξη την εφαρμογή του νόμου Διαμαντοπούλου (4009/2011) ακυρώνοντας τις εκλογές για τα Συμβούλια Διοίκησης και συνεχίζει ν' αντιστέκεται στην μεταμφιεσμένη μορφή του ίδιου πλαισίου (ρυθμίσεις Αρβανιτόπουλου με το νόμο 4076/2012).

- Απέτρεψε στην ουσία την εφαρμογή ενός νόμου που θεσπίζει τη συγκέντρωση εξουσιών σε μη εκλεγμένα πρόσωπα και όργανα, εξευτελίζοντας ακόμα και τις αρχικές εκλογές μελών των Σ.Ι. με την απολύτως διαβλητή διαδικασία της επιστολικής ή ηλεκτρονικής ψήφου, ενός νόμου που καταργεί το δημόσιο έλεγχο και τη διαφάνεια στον ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, ενός νόμου που πλαγιοκοπεί τις συνταγματικές επιταγές της δημόσιας δωρεάν ανώτατης εκπαίδευσης...

Με αυτά τα δεδομένα «η ακύρωση των εκλογών για τα Συμβούλια Διοίκησης στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και στο ΤΕΙ Πειραιά, με παρέμβαση των διδασκόντων, των εργαζομένων και των φοιτητών, έχει αυτό ακριβώς το νόημα και σηματοδοτεί τη συνέχεια του αγώνα», είναι η εύγλωττη εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλωστε όπως διαπιστώνουν οι τέσσερις βουλευτές «στην πραγματικότητα το κίνημα αυτό υπερασπίστηκε τη συνταγματική νομιμότητα, καθώς τη συνταγματικότητα του νόμου αυτού αμφισβήτησαν έντονα, από την αρχή, η αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η Σύνοδος των Πρυτάνεων, όλα τα όργανα της Πανεπιστημιακής αυτοδιοίκησης και όλοι οι σύλλογοι φοιτητών και διδασκόντων».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εναντιώθηκε από την πρώτη στιγμή τόσο στον καταστροφικό νόμο Διαμαντοπούλου, όσο και στη νέα εκδοχή του με τις ρυθμίσεις Αρβανιτόπουλου, αντιπροτείνοντας αμέσως μετά τις εκλογές του Ιουνίου 2012, ένα άλλο μεταβατικό θεσμικό πλαίσιο, στη λογική της υπεράσπισης της δημοκρατικής αυτοδιοίκησης των ΑΕΙ και της ακύρωσης της μνημονιακής πολιτικής που τα διαλύει», καταλήγει η ανακοίνωση με την εξής δήλωση:

«Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των πανεπιστημιακών λειτουργών, διδασκόντων και εργαζομένων και των φοιτητών ενάντια στις εκλογές για τα Συμβούλια Διοίκησης που θα είναι η αρχή του τέλους για την ανώτατη εκπαίδευση. Οι νόμοι 4009/11 και 4076/12 πρέπει να ακυρωθούν».

Το φαινόμενο είναι θλιβερό.
Βουλευτές του κοινοβουλίου, άνθρωποι που ψηφίζουν νόμους και οφείλουν πρώτοι εκείνοι να τους τηρούν, να καλούν σε ανομία φοιτητές και το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας.
Μπουρλότο να γίνουν όλα.
Στάχτη και αποκαΐδια.
Ποιοι νόμοι τώρα και ποια εφαρμογή τους;
Ζήτω το πεζοδρόμιο, η ανωμαλία, οι εξτρεμισμοί.

Σε μια περίοδο που η ανταγωνιστικότητα είναι το μέγιστο ζητούμενο, αυτοί αρνούνται, προσκολλημένοι στους απαρχαιωμένους δογματισμούς τους.
Μιλούν για δημοκρατία εκείνοι που πνίγουν κάθε αντίθετη άποψη στα ΑΕΙ και ΤΕΙ και επιβάλλουν καθεστώς φασισμού.
Μιλούν για κινητοποιήσεις οι βολεμένοι, εκείνοι που έχουν καταστήσει ΑΕΙ και ΤΕΙ πελατολόγιά τους.
Ετοιμάζονται για καταλήψεις και ανομία εκείνοι που επέβαλλαν επί δεκαετίες το καθεστώς της αμάθειας και της καθυστέρησης στο όνομα του δήθεν προοδευτισμού τους.
Ουδόλως τους απασχολεί το γεγονός ότι δεν υπάρχει ούτε ένα ελληνικό πανεπιστήμιο ανάμεσα σε εκείνα που παγκοσμίως παρέχουν καλύτερη μόρφωση και εφόδια.
Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Αλέξης.
Κατάληψη, χαβαλές, τάβλι κι αραλίκι.

Όταν, όμως, βρουν μπροστά τους το οργανωμένο Κράτος (όπως τουλάχιστον έδρασε στη Χαλυβουργική, στη ΔΕΗ, σε σχολικές μονάδες υπό κατάληψη, στα μέτρα της επίσκεψης Μέρκελ) αλλά και τη συνετή κοινωνία που θα ματαιώσουν τα σχέδιά τους….θα σκούζουν στα τηλεοπτικά παράθυρα οι Στρατούληδες και θα φωνάζουν ότι δεν έχουμε δημοκρατία…..
Αυτοί που καλούν σε ανομία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου