Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Το ανίκανο Κράτος κι η ηλιθιότητα Βρούτση

Ξέρουμε όλοι ότι το ελληνικό κράτος δεν μπορεί να παραλληλιστεί με οίκο ανοχής, αφού ο τελευταίος λειτουργεί απολύτως οργανωμένα.
Ξέρουμε ότι δεν υπάρχει σε καμιά γλώσσα του κόσμου χαρακτηρισμός για να αποτυπώσει την πραγματικότητα που κυριαρχεί εντός του δημοσίου.
Όμως, η σημερινή απόφαση του υπουργού της κυβέρνησης Βρούτση (παλαιού κρατικοδίαιτου γραφειοκράτη) να καταγράφουν έναντι αμοιβής οι συμβολαιογράφοι όλες τις
 γεννήσεις ή θανάτους, γάμους, βαπτίσεις ή άλλες μεταβολές της οικογενειακής κατάστασης των Ελλήνων, πλέον της φαιδρότητάς της, δεν έχει προηγούμενο σε κανένα σύγχρονο κράτος της υφηλίου. Αμφιβάλλουμε αν έχει προηγούμενο και στις ζούγκλες της Αφρικής.
Επειδή το Κράτος είναι ανίκανο να παρακολουθήσει τις μεταβολές της κατάστασης των πολιτών του, τους στέλνει σε …συμβολαιογράφους για να το δηλώνουν!
Πληρώνοντας κιόλας!
Κι οι υπάλληλοι τι θα κάνουν;
Θα ξύνονται ακόμη περισσότερο;
Θα ζητήσουν και επίδομα ξυσίματος;
Θα απολυθούν αφού ουσιαστικά δεν έχουν αντικείμενο εργασίας;

Πέραν, όμως, της περίτρανης ομολογίας ενός υπουργού για την αδυναμία του Κράτους και των υπηρεσιών του να κάνουν στοιχειωδώς το καθήκον τους, προκύπτει και ζήτημα ηλιθιότητας αυτού που σκέφτηκε να αντικαταστήσει τις υπηρεσίες του Κράτους με τους συμβολαιογράφους!
Αντί με τα χρήματα που εξοικονομούνται από τους χιλιάδες μη απογραφέντες συνταξιούχους να δημιουργηθούν οι υλικοτεχνικές υποδομές (on line σύνδεση των υπηρεσιών), εκείνος αυξάνει τη γραφειοκρατία και την «γυμναστική» των πολιτών!
Κι είναι απορίας άξιο γιατί ο πρωθυπουργός δεν τον έχει στείλει ήδη σπίτι του.
Όχι μόνο απολύοντάς τον, αλλά και πετώντας τον με τις κλωτσιές εκτός κυβέρνησης.
Αν ο Βρούτσης εργαζόταν στον ιδιωτικό τομέα και πρότεινε κάποια τέτοια ηλιθιότητα σε κάποιο meeting, θα είχε πάρει τον δρόμο του λογιστηρίου πριν τελειώσει τη φράση του.
Τώρα που είναι υπουργός;

Η ουσία είναι ότι ήδη οι συμβολαιογράφοι έπιασαν δουλειά.
Άρχισαν να μετρούν πόσοι γέροι και γριές ετοιμάζονται για το μεγάλο τους ταξίδι, πόσα ζευγάρια θα ανέβουν τα σκαλιά της Εκκλησίας ή του Δημαρχείου, πόσες έγκυοι περπατάνε στα πάρκα κλπ για να κάνουν το ….business plan τους….
Αλλά ο υπουργός παραμένει στη θέση του!
Όπως παραμένουν αθεράπευτα υποστηρικτές αυτού του γελοίου Κράτους που έχουμε, η μισή κυβέρνηση, οι υποστηρικτές της και οι λοιπές αριστεροδέξιες πολιτικές δυνάμεις.   





1 σχόλιο:

  1. Γιατί, πότε έγινε το αυτονόητο για να γίνει και τώρα; Μήπως η έλλειψη υποδομών αυτή καθαυτή δεν είναι, μεταξύ άλλων, που μας έχει φέρει στο σημερινό χάλι; Μήπως από πέρισυ, με την πρώτη απογραφή, δεν έπρεπε να έχουν μεριμνήσει, να έχουν ξεκινήσει έστω τη μηχανοργάνωση και την on line επικοινωνία μεταξύ Ταμείων και Ληξιαρχείων; Άκουσα σήμερα το πρωί τον κ. Βρούτση να υπεραμύνεται του σχεδίου του και να λέει, γεμάτος περηφάνεια, πόσο χαρούμενοι θα είμαστε από του χρόνου που δεν θα ξαναγίνουν ατασθαλίες, έτσι το είπε, στα Ταμεία.. Το τραγικό είναι ότι ακριβώς λόγω της επικοινωνίας την ύπαρξη της οποίας αγνοεί ο εν λόγω κύριος και της άμεσης μετάδοσης δηλώσεων ακόμα και τόσο σουρεάλ γινόμαστε για άλλη μιαφορά ρεζίλι διεθνώς - φαίνεται ότι η κοινή λογική έχει πάει περίπατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή