Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Ισορροπίες με τη…λαϊκή δεξιά η Ντόρα!

Ο Κιλτίδης μετακομίζει
από το Κιλκίς στη Θεσσαλονίκη
Αντιδράσεις
από τον ισχυρό πυρήνα της ΔΗΣΥ

Όταν ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Κιλτίδης, προσχώρησε στη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη, δημιουργήθηκε το ερώτημα
 τι κόμμα σκοπεύει να δημιουργήσει η πρώην υπουργός Εξωτερικών.
Τόσο ο βουλευτής από το Κιλκίς, όσο
 και άλλα στελέχη του κόμματός της, είναι ξεκάθαρο από το παρελθόν τους ότι ανήκουν στον σκληρό πυρήνα της δεξιάς, την αποκαλούμενη και λαϊκή.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμη και όσοι επιχείρησαν να προσεγγίσουν το νέο κόμμα, από διάφορες περιφέρειες της Ελλάδας, ανεξαρτήτως αν προσχώρησαν ή όχι, είχαν χαρακτηριστικά εντελώς διαφορετικά από εκείνα που επαγγέλλεται η Ντόρα Μπακογιάννη και πάντως χωρίς ιδιαίτερη σχέση με τον φιλελευθερισμό.
Υπάρχει, λοιπόν ένα ζήτημα αν και πόσο ένα νέο κόμμα, μπορεί να αμφιταλαντεύεται ανάμεσα σε τάσεις, χωρίς σαφή και ξεκάθαρο λόγο.
Υπάρχει και ο αντίλογος, που αναφέρει την παλαιά ρήση ότι τα κόμματα είναι σας τις εκκλησίες. Μπαίνουν οι πιστοί.
Όταν, όμως, οι πιστοί έχουν άλλα χαρακτηριστικά απ' όσα επαγγέλεται το κόμμα τι γίνεται;
Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι το ψάρεμα σε θολά νερά, δύσκολα βγάζει καλή ψαριά, άρα δύσκολα γεμίζει το τραπέζι του ψαρά.
Ήδη, πριν από λίγες ημέρες, ο βουλευτής Αυγενάκης, τάχθηκε εναντίον της αγοράς, στο θέμα δημοσίευσης των κοστοβόρων ισολογισμών, προφανώς για πελατειακούς λόγους και σχέσεις με τον Τύπο της Κρήτης.
Το κερασάκι στην τούρτα, αποτελεί η είδηση ότι ο Κώστας Κιλιτίδης, μετακομίζει από το Κιλκίς στη Θεσσαλονίκη, όπου θα αναζητήσει την πολιτική του επιβίωση!
Η επιλογή της νέας του εκλογικής περιφέρειας δείχνει σωστή και μελετημένη.
Η Θεσσαλονίκη είναι άκρως συντηρητική περιοχή, με μεγάλη δεξαμενή ψηφοφόρων που κινούνται στην λαϊκή δεξιά, στους οποίους φαίνεται να στοχεύει ο νυν βουλευτής, ασφαλώς με την συγκατάθεση της Ντόρας Μπακογιάννη.
Πολύ περισσότερο αφού η Δημοκρατική Συμμαχία κινείται δημοσκοπικά στα όρια εισόδου στη Βουλή.
Η μετακόμιση, όμως, έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στη Ντόρα Μπακογιάννη, αφού ο πλέον ισχυρός της πυρήνας στη Θεσσαλονίκη κινείται σε εντελώς διαφορετική ρότα από τον Κ. Κιλτίδη.
Οι αντιδράσεις, προς το παρόν «μαζεύτηκαν» με μεγάλη προσπάθεια.
Όσοι, όμως, γνωρίζουν, ισχυρίζονται ότι η συνύπαρξη των πολλών φιλελεύθερων με τον «δεξιό – δεξιό» βουλευτή, δεν έχει πολλές πιθανότητες επιτυχίας.
Πολύ περισσότερο, όταν σημαντικό μέρος της αγοράς της Βορείου Ελλάδος, που «άκουγε» με ενδιαφέρον τις προτάσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας, δείχνει έντονα προβληματισμένο.
Με όλα αυτά, έχει ενδιαφέρον να δούμε την εξέλιξη της ισορροπίας από την Ντόρα Μπακογιάννη.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου