Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Ο Ανδρέας Λοβέρδος βγαίνει μπροστά!

«Σε νεφελώδεις και αντιφατικές
πολιτικές δεν έχω θέση»!

Βουλευτές διαρρέουν
ότι πρέπει να γίνουν εκλογές!

Με μια δήλωσή του που αφήνει σαφείς αιχμές απέναντι στις αντιφατικές συμπεριφορές συναδέλφων του στην κυβέρνηση, και θα ανοίξει μεγάλο
 κύκλο συζητήσεων, ο υπουργός Υγείας και πρώτος βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος στην Β΄ Αθηνών, Ανδρέας Λοβέρδος, βγαίνει μπροστά στην επιχείρηση ανατροπής του αρρωστημένου πολιτικού σκηνικού.
Ταυτοχρόνως, λαμβάνει αποστάσεις από τον τρόπο που αποφασίζονται και χειρίζονται ζητήματα που αφορούν το μνημόνιο και την οικονομική πολιτική.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση του πρωθυπουργού, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, επισημαίνοντας ότι «σε νεφελώδεις και αντιφατικές πολιτικές δεν έχω θέση». Η τελευταία αποστροφή του προκάλεσε ερωτηματικά σχετικά με το αν υπάρχει θέμα παραμονής του στην κυβέρνηση ή όχι και οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν ευθέως αν τα λόγια του δείχνουν ότι θα επιθυμούσε να παραιτηθεί.
Ο ίδιος ήταν εξίσου ξεκάθαρος λέγοντας ότι «αν ήθελα να παραιτηθώ θα το έλεγα ανοιχτά και καθαρά όπως μιλώ πάντα για όλα τα θέματα». O Ανδρέας Λοβέρδος  ήταν ξεκάθαρος για τη συνυπευθυνότητα στις αποφάσεις που αφορούν τα οικονομικά, λέγοντας ότι «καλό θα ήταν τα επικαιροποιημένα μνημόνια στο εξής και τα σχέδια νόμου που αφορούν την οικονομία θα πρέπει να τα συνυπογράφουν όλοι οι υπουργοί και όχι μόνο ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, γιατί», όπως εξήγησε, «όλοι πρέπει να πάρουμε τις ευθύνες για την πορεία της χώρας».
Συμφώνως με πληροφορίες o Ανδρέας Λοβέρδος ουσιαστικά αμφισβητεί τροπολογία που υπογράφτηκε πέρσι το καλοκαίρι και η οποία δίνει το «πράσινο φως» στον Γιώργο .Παπακωσταντίνου να υπογράφει αναθεωρήσεις του Μνημονίου φέροντας μόνος του το βάρος.
Μάλιστα φημολογείται ότι μαζί του συντάσσονται κι άλλοι υπουργοί και βουλευτές του ΠαΣοΚ, οι οποίοι έχουν στείλει μηνύματα στο Μέγαρο Μαξίμου, ζητώντας ακόμη και εκλογές.
Στα δημοσιογραφικά γραφεία, φθάνουν πληροφορίες από πολλούς βουλευτές του ΠαΣοΚ, οι οποίοι – προς το παρόν σε στενό κύκλο – εκτιμούν ότι «πρέπει να γίνουν εκλογές, διότι οι εξελίξεις με τα σκληρά μέτρα που αναμένονται, υπερβαίνουν τις αντοχές της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠαΣοΚ»…

Με την κίνηση αυτή, που είχε ηγετικό χαρακτήρα και σχολιάστηκε από πολιτικούς παρατηρητές ως «επένδυση στο πολιτικό μέλλον του», ο Ανδρέας Λοβέρδος πέτυχε τρεις διαφορετικούς στόχους:
  1. Προέβαλε ένα ισχυρό δημοκρατικό επιχείρημα, ζητώντας τα κείμενα του μνημονίου να τα υπογράφουν όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και όχι μόνο ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
  2. «Απογαλακτίζεται» από τον υπουργό Εθνικής Άμυνα, Ευάγγελο Βενιζέλο,ο οποίος εθεωρείτο ότι «καπελώνει» και εκμεταλλεύεται το μυαλό και την υψηλότατη δημοφιλία του.
  3. Αναγκάζει τον υπουργό Άμυνας ή να ακολουθήσει τον δρόμο του ή να προσκολληθεί στον Γιώργο Παπανδρέου, όπως προβλέπουν πολιτικοί παρατηρητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου