Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Αιφνιδίασε και τη Νέα Δημοκρατία ο Ανδρέας Λοβέρδος!

Αμφιταλαντεύσεις
για το αν ο Αντώνης Σαμαράς
ζητήσει εκλογές από το Ζάππειο.
Φόβοι και για πιθανό ανασχηματισμό
την Πέμπτη, που θα "ακυρώσει"
το "Ζάππειο ΙΙ".

Η χθεσινή τοποθέτηση του Ανδρέα Λοβέρδου, βρήκε απροετοίμαστη και αιφνιδιασμένη τη Νέα Δημοκρατία, εξ ου και η συνεχής αναζήτηση των αιτίων που τον οδήγησαν σ’ αυτές. Η αρχική αντίδραση ήταν η άρνηση ψήφου στο μεσοπρόθεσμο κυβερνητικό
 πρόγραμμα από αυξημένη πλειοψηφία, όπως ζήτησε ο υπουργός Υγείας. Ωστόσο, άρχισαν να επιχειρούν να εκτιμήσουν τις συνθήκες, για το αν πρέπει να αλλάξουν στάση και να ζητήσει ο Αντώνης Σαμαράς εκλογές, από το βήμα του Ζαππείου, την ερχόμενη Πέμπτη.
Αργά το βράδυ, στη Συγγρού, έκαναν την εκτίμηση ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος λειτούργησε ως «λαγός» του πρωθυπουργού, όμως άλλα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ισχυρίζονται ότι λόγω του χαρακτήρα του υπουργού Υγείας, κάτι τέτοιο δεν είναι πολύ πιθανό.
Πάντως, μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, στη Νέα Δημοκρατία δεν έχουν αλλάξει τα αρχικά σχέδια.
Δηλαδή, ο Αντώνης Σαμαράς, δεν θα ζητήσει εκλογές, αλλά θα περιοριστεί να περιγράψει την ανάγκη για τη διεξαγωγή τους.
Πληροφορίες αναφέρουν, ότι η ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας θα είναι διατυπωμένη κατά τέτοιον τρόπο, ούτως ώστε αν κριθεί απαραίτητο – έστω και την τελευταία στιγμή- να γίνει η προσθήκη του αιτήματος για εκλογές.
Πάντως, στη Νέα Δημοκρατία, έχουν αρχίσει να προβληματίζονται και για έναν ακόμη λόγο, αναφορικά με το «Ζάππειο ΙΙ».
Φοβούνται πιθανό αιφνιδιασμό του Γιώργου Παπανδρέου με φημολογούμενο ανασχηματισμό, κάτι που αν συμβεί, θα στρέψει όλα τα φώτα της δημοσιότητος εκεί, με ότι αυτό συνεπάγεται ως προς την προβολή των θέσεων που θα διατυπώσει η Νέα Δημοκρατία για την οικονομία. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου