Κάποιοι θέλουν να μας τρελάνουν τελείως ή αδυνατούν να ακολουθήσουν την εξέλιξη της κοινωνίας. Άλλη εξήγηση δεν μπορεί να υπάρχει.
Ο πρύτανης της Νομικής, την προηγούμενη εβδομάδα των επεισοδίων στην Αθήνα, είδε τη Σχολή του να καταλαμβάνεται από τους γνωστούς αγνώστους.
Κι έστειλε, λέει, ενημέρωση στην Αστυνομία.
Πώς, όμως, την έστειλε;
Με ένα
τηλέφωνο, με ένα email, με ένα fax;
Όχι φυσικά! Ο ηθοποιός –πρύτανης, επέλεξε τα ΕΛΤΑ!
Με αποτέλεσμα, λέει, η επιστολή του να φτάσει στην Αστυνομία κατόπιν εορτής.
Σωστά ακούτε. Στην εποχή της ταχύτητας, ο πολυπράγμων πρύτανης επέλεξε μέσο της εποχής του χαλκού!
Κι ευτυχώς, αφού θα μπορούσε να επιλέξει και ταχυδρομικό περιστέρι που να χανόταν στον αέρα των δακρυγόνων που πνίγουν σχεδόν καθημερινά την αθηναϊκή πρωτεύουσα.
Αμέσως μετά τα επεισόδια, είχαμε άλλη πράξη με τις μειοψηφίες των Πανεπιστημίων και τους γνωστούς πανεπιστημιακούς.
Κατέλαβαν πανεπιστήμια και ουσιαστικά ανέβαλλαν τις εκλογές τους, επειδή δεν συμφωνούν με έναν νόμο το οποίο ψήφισαν τα δυο τρίτα των βουλευτών της Βουλής!
Πέραν του γραφικού του ζητήματος το οποίο πλέον μας παραπέμπει σε άλλες εποχές, είναι σαφές ότι δεν μπορεί μερίδα πανεπιστημιακών και φοιτητών (έστω και ακραίων – φασιστικών θέσεων) να διεκδικούν ακόμη το άσυλο στα Πανεπιστήμια, την κατοχύρωση της απόλυτης ελευθερίας στη διακίνηση των ιδεών και από την άλλη να αμφισβητούν με καταλήψεις και συγκρούσεις την εφαρμογή του νόμου.
Είναι παντελώς παράλογο οι πρυτανικές αρχές που είναι υπεύθυνες για τη λειτουργία του πανεπιστημίου, να συντάσσονται με μειοψηφίες των ροζ και κόκκινων άκρων, επειδή διαφωνούν με το νόμο.
Οι κανόνες της Δημοκρατίας για την οποία τόσο πολύ κόπτονται, δεν μπορεί να εφαρμόζονται κατά το δοκούν και αναλόγως με το τι και πότε μας συμφέρει. Οι δε πανεπιστημιακοί, πλέον των γνώσεων που οφείλουν να μεταλαμπαδεύουν στους φοιτητές τους, οφείλουν να υπερασπίζονται και την εφαρμογή των νόμων του Κράτους.
Να πούμε, λοιπόν φωναχτά εκείνο που λέει όλο και περισσότερος κόσμος.
Θα βρεθεί κάποιος πολιτικός με …βαριά προσόντα, να τους στείλει όλους σπίτια τους; Να ησυχάσουν τα πανεπιστήμια, να μάθουν περισσότερα τα παιδιά μας, να απελευθερωθούν οι πανεπιστημιακές αγκυλώσεις και να έχουμε ελπίδα να δούμε ελληνικά πανεπιστήμια στις λίστες των κορυφαίων του κόσμου;
Θα βρεθεί κάποιος πολιτικός να αγνοήσει τις κραυγές του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, οι οποίοι εκτός άλλων βλέπουν τα πανεπιστήμια ως χώρους στρατολόγησης στελεχών και αυριανών ψηφοφόρων;
Τέλος, μεταφέρουμε ένα ερώτημα προς τους δημοκράτες – πανεπιστημιακούς μας, έτσι όπως μας το έθεσε φοιτητής τους:
- Είμαι αστυνομικός και ταυτοχρόνως φοιτώ σε τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μπορώ να πάω στη σχολή μου αμέσως μετά την υπηρεσία μου και δη με τη στολή μου;
Έχουν κάποιοι την ευαισθησία να απαντήσουν;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου