Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2012

Ένα σοβαρότατο πρόβλημα που μπορεί να μας βουλιάξει!

Έχουμε αναφερθεί επανειλημμένως στην στάση πολιτικής ηγεσίας κα ΜΜΕ να δίνουν προτεραιότητα στα ζητήματα ήσσονος σημασίας και να αποκλείουν τα σοβαρά από τον δημόσιο διάλογο.
Έτσι, τις τελευταίες ημέρες ασχολούμαστε με τα καμώματα του…Καρατζαφέρη, την παραίτηση της μεγάλης και σοφής πολιτικού Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, την αντίστοιχη του τιμητή του δημοσίου τομέα και πρώην αρχισυνδικαλιστή  Γιάννη Κουτσούκου, τις διαφωνίες και την παραίτηση του κρατικοδίαιτου συνδικαλιστή της Ν.Δ. Γιάννη Μανώλη και ποιοι βουλευτές θα ψηφίσουν ή όχι τη νέα δανειακή σύμβαση.
Όμως, δεν έχουμε κάνει κουβέντα για την
 εμπλοκή στην πραγματοποίηση του PSI, εξ αιτίας της απόφασης που έλαβε η  Standard & Poor’s, με την οποία υποβιβάζει την αξιολόγηση των ελληνικών ομολόγων σε καθεστώς χρεοκοπίας σε περίπτωση που ψηφιστεί από τη Βουλή η αναδρομική ενσωμάτωση των ρητρών συλλογικής δράσης (CACS).
Τι είναι τα CACS;
Είναι η νομική πρόβλεψη που επιτρέπει την πλήρη αναδιάρθρωση του χρέους εάν την επιθυμούν όσοι κατέχουν τα 2/3 ή τα 3/4 αυτού.
Οι τεχνικές επιπλοκές μιας τέτοιας απόφασης είναι ικανές να καταναλώσουν άπειρες ώρες στις αίθουσες συσκέψεων της ΕΚΤ με αποτέλεσμα να χαθεί ακόμα περισσότερος πολύτιμος χρόνος, που ίσως μας οδηγήσει με βεβαιότητα στη χρεοκοπία, αφού πιθανόν να μη βγουν οι χρόνοι για να λάβουμε το δάνειο και να πληρώσουμε τα ομόλογα που λήγουν τον Μάρτιο.

Με αυτό το μείζον ζήτημα δεν ασχολείται κανένας.
Πολύ περισσότερο όταν όλοι ξέρουμε πως υπάρχουν τεράστια συμφέροντα εντός και εκτός Ελλάδας, τα οποία δουλεύουν μεθοδικά (έχουν στη διάθεσή τους ακόμη και ελληνικό συγκρότημα Τύπου) με σκοπό τη ματαίωση του PSI.
Προφανής στόχος να κηρύξει η χώρα στάση πληρωμών, να χρεοκοπήσει και να εισπράξουν τα περίφημα cds, αλλά και να αγοράσουν ότι υπάρχει και δεν υπάρχει σε εξευτελιστικές τιμές…
Όσοι γνωρίζουν, ισχυρίζονται ότι οι μίζες είναι τεράστιες.
Οι δε πειρασμοί, δεν αφήνουν αδιάφορους ακόμη και κάποιους περίεργους τύπους που εμπλέκονται στην…. «ελληνική διάσωση».
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός γνωρίζει τα πάντα.
Το ίδιο κι ο Ευ. Βενιζέλος, ενώ έχει γίνει αρωγός του προβλήματος και ο Αντώνης Σαμαράς.
Το παιγνίδι, όμως, χοντραίνει...
Στην πλάτη του τόπου και όλων μας!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου