Ο διαγραφείς πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Μαρκόπουλος, εξαπέλυσε πρωτοφανή επίθεση εναντίον του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας σε ιστοσελίδα της εκλογικής του περιφέρειας.
Ο διαγραφείς βουλευτής, προφανώς δοξάζοντας τη ματαιοδοξία του, ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Δεν είμαι απόγονος, ούτε ζω με "χορηγίες". Δόξα τω Θεώ. Ωστόσο ούτε άλλους πολιτικούς χώρους γλυκοκοιτάζω, ούτε εκτός πολιτικής με βλέπω.
Αλίμονο άλλωστε αν στην πρώτη δυσκολία το βάζαμε στα πόδια!...».
Ο Κώστας ή επί το επιβλητικότερο Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, ο άνθρωπος που
στην πολιτική του διαδρομή δεν έχει το παραμικρό για το οποίο να τον ενθυμούνται οι πολίτες, πλην της «αποστασίας» του την προηγούμενη Κυριακή, αναφέρει:
«Η απόφασή μου να πω "όχι" στο Μνημόνιο 2 δεν περιείχε φιλοδοξία εφήμερου εντυπωσιασμού. Ούτε μετριέται με το αν "μου βγήκε" ή όχι. Ούτε η διαγραφή θα με εμπόδιζε. Δεν το πιστεύω. Το έχω αναλύσει σε όλες τις διαστάσεις. Δεν το ψήφισα. Διαγράφηκα αλλά είμαι εντάξει με τον εαυτό μου».
Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μια επίδειξη πολιτικού καιροσκοπισμού ρίχνει άδεια προς τη Συγγρού, μήπως και πιάσει γεμάτα.
Δηλαδή, δίνει… ελαφρυντικά στον Αντώνη Σαμαρά, επειδή όπως λέει «έχει το ελαφρυντικό ότι είχε αδιέξοδο μπροστά του».
Δεν λέει, όμως, ότι το αδιέξοδο ήταν εξ αρχής δεδομένο και ότι η πολιτική που ακολουθήθηκε, με τα περί επαναδιαπραγμάτευσης, δεν μπορούσε παρά κτυπήσει στον τοίχο.
Κι όταν κάποιος και δη πολιτικός είναι άκαμπτος και χωρίς την πνευματική δυνατότητα να αντιληφθεί τα δεδομένα, τότε δεν μπορεί να εμφανίζεται ως ήρωας και σωτήρας του λαού και του τόπου.
Ο διαγραφείς βουλευτής λέει κι άλλα.
Λέει ότι ο ίδιος είχε την ελπίδα πως «το αδιέξοδο θα έλυνε η Βουλή, εξάλλου οι βουλευτές έχουν τον τελευταίο λόγο. Γι' αυτό καταψήφισα μαζί με άλλους 20 από τη Ν.Δ. και 22 από το ΠΑΣΟΚ. Αλλά δεν φθάσαμε».
Δηλαδή, αποδεικνύεται ακόμη μια φορά πτωχός (τω πνεύματι).
Συντασσόμενος εμμέσως με το «βαθύ» ΠαΣοΚ, το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ, είχε, λέει, την ελπίδα να καταψηφίσει η Βουλή το Μνημόνιο!
Ο μέγιστος πολιτικός ανήρ, Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, επιτίθεται και σε άλλο σημείο της παρέμβασής του εναντίον του Αντώνη Σαμαρά, με αφορμή την προσχώρηση των Μάκη Βορίδη και Άδωνη Γεωργιάδη στη Νέα Δημοκρατία.
«Είναι τουλάχιστον αστείο η ΝΔ να έχει έξω από το κόμμα 21 βουλευτές και να ζητωκραυγάζει για μεταγραφές δύο προσώπων που μέχρι πριν λίγο την εξύβριζαν», αναφέρει.
Προφανώς, θα έπρεπε να ερωτηθεί να διαγραφείς βουλευτής.
Προφανώς, δεν θα γνωρίζει ότι ο αείμνηστος Καραμανλής, δυο φορές έκανε ανοίγματα και προς τα δεξιά και προς το Κέντρο (η πρώτη όταν ιδρύθηκε η ΕΡΕ με πιο τρανταχτή προσχώρηση εκείνη του Ευάγγελου Αβέρωφ από το Κέντρο και η δεύτερη το 1978 με τις προσχωρήσεις των Θανάση Κανελλόπουλου, Κων, Μητσοτάκη από το Κέντρο, αλλά και του Γεωργίου Θεοτόκη από την Εθνική Παράταξη) και κέρδισε εκλογές.
Σήμερα δε, οι προσχωρήσεις στη Νέα Δημοκρατία προσώπων με σημαντικότερο πολιτικό βάρος και εκτόπισμα από εκείνο του «αποστατούντος» πρώην κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, είναι ιδιαιτέρως χρήσιμες.
Ο πολιτικός φωστήρας Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος σημειώνει και κάτι ακόμη:
Ότι η Ν.Δ. «ήταν πάντα το κόμμα των νοικοκυραίων με αποστροφή στα άκρα και στις εξαλλοσύνες».
Ξεχνά και πάλι, ότι εκείνος τραβούσε στα άκρα, από την επομένη της στήριξης της κυβέρνησης Παπαδήμου από τη Νέα Δημοκρατία ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟ!
Εκείνος δεν είχε πάρει σβάρνα τα κανάλια και έλεγε ένα σωρό πολιτικές αρλούμπες –περί μη συγκυβέρνησης κλπ- οι οποίες έφερναν σε συνεχή άμυνα τον πρόεδρο του κόμματός του;
Κι έτρεχε μετά ο Μιχελάκης να μαζεύει τα ασυμάζευτα.
Εκείνος δεν επεδείκνυε ακραία συμπεριφορά όταν ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας ήταν απών από σημαντικά νομοσχέδια στη Βουλή, κάνοντας βόλτες στο καφενείο της;
Αν αυτό δεν είναι υπονόμευση του κόμματος μέσα από έξαλλες αποφάσεις και συμπεριφορές, τότε τι είναι;
Τέλος, αναφερόμενος στην πολιτική του διαδρομή στο εγγύς μέλλον, επιχειρεί για μια ακόμη φορά να καταστήσει αναξιόπιστο τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.
Αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Σύντομα θα είμαστε πίσω όλοι, εκπροσωπώντας ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας που αντεπιτίθεται στο μνημόνιο και που διαθέτει μεγαλύτερη διάσταση κοινωνικής πολιτικής μέσα στο σχέδιο σωτηρίας».
«Σύντομα θα είμαστε πίσω όλοι, εκπροσωπώντας ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας που αντεπιτίθεται στο μνημόνιο και που διαθέτει μεγαλύτερη διάσταση κοινωνικής πολιτικής μέσα στο σχέδιο σωτηρίας».
Δεν πείθεται, δηλαδή, από τα λόγια Σαμαρά, ότι όσοι διαγραφούν δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια…και επιχειρεί να εμφανιστεί ως εκπρόσωπος ενός τμήματος της κοινωνίας που τώρα δεν αντιπροσωπεύεται εντός της Νέας Δημοκρατίας!
Περιβόλι!
Εξ ου και η φράση που εκτόξευσε στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, μόλις έγιναν γνωστά όσα είπε ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος.
«Ο γιατρός χρειάζεται κατεπειγόντως γιατρό»!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου