Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012

Ηλίας Μόσιαλος: Στρουθοκαμηλίζουν και δεν μπορούν!

Με δήλωσή του, που ανήρτησε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο Ηλίας Μόσιαλος κατηγόρησε το πολιτικό σύστημα ότι δεν μπορεί να κάνει σήμερα όσα δεν έκανε επί 37 χρόνια, ενώ κατηγόρησε την πολιτική ηγεσία του τόπου για «στρουθοκαμηλισμό».
Στη δήλωσή του, ο Ηλίας Μόσιαλος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι:
«Είναι αναγκαίο να ξεκινήσει άμεσα ο διάλογος μεταξύ αυτών των δυνάμεων στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας και της μεταρρυθμιστικής κεντροαριστεράς».
Αυτή η αποστροφή, αποτελεί και σοβαρότατο πολιτικό λάθος του πρώην υπουργού, δεδομένου ότι
στην εποχή που ζούμε, στο σημείο που έχει φτάσει η χώρα, είναι μάλλον ανώφελο να περιχαρακώνεται κάποιος πίσω από ταμπέλες «δεξιά», «αριστερά» και τις παραφυάδες τους.
Ο τόπος έχει ανάγκη όλα τα «καθαρά» του μυαλά, όλες τις υγιείς του δυνάμεις.
Η πολιτική οριοθέτηση, ασφαλώς δεν μπορεί να σηματοδοτεί το αύριο.

Αναλυτικά, όσα γράφει ο Ηλίας Μόσιαλος:

«Επτά ώρες συζήτηση για τις επικουρικές συντάξεις, ελάχιστη συζήτηση για τα εργασιακά και την αγορά εργασίας. Ελάχιστη συζήτηση για τα ασφαλιστικά προνόμια και τις επιδοτήσεις των ΔΕΚΟ. Καμιά συζήτηση για τους κοινωνικούς πόρους των “ευγενών ταμείων.
Ο στρουθοκαμηλισμός της πολιτικής ηγεσίας είναι πλέον απερίγραπτος.
Η χώρα δεν θα αλλάξει πορεία, αν δεν υπάρξει σχέδιο ριζικών μεταρρυθμίσεων με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, της παραγωγικότητας και του εθνικού πλούτου.
Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να αλλάξει το κρατικοδίαιτο μοντέλο “ανάπτυξης” της χώρας.
Μόνο έτσι είναι δυνατόν να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας (να μην ξεχνάμε τους 1 εκατομμύριο ανέργους και τις εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών που εργάζονται σε συνθήκες μαύρης αγοράς εργασίας).
Είναι βέβαιο ότι το υπάρχον πολιτικό σύστημα δεν μπορεί σήμερα να κάνει να κάνει αυτά που δεν έκανε τα τελευταία 37 χρόνια.
Δυστυχώς οι μεταρρυθμιστικές και εκσυγχρονιστικές φωνές δεν ακούγονται δυνατά παρόλο που η χώρα σήμερα τις έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ.
Είναι αναγκαίο να ξεκινήσει άμεσα ο διάλογος μεταξύ αυτών των δυνάμεων στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας και της μεταρρυθμιστικής κεντροαριστεράς.
Είναι απαραίτητη η άμεση επεξεργασία προτάσεων για το μέλλον της χώρας με στόχο την ανάπτυξη, την κοινωνική δικαιοσύνη, την αξιοκρατία, την διαφάνεια και ένα κοινωνικό κράτος που θα αναδιανέμει ευκαιρίες σε όλους και θα προστατεύει αυτούς που το έχουν πραγματικά ανάγκη.
Σε αυτό το πλαίσιο θα αναλάβω συγκεκριμένες πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου