Όταν ο βουλευτής Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας Σωτήρης Χατζηγάκης μίλησε για ακροδεξιά στοιχεία εντός του κόμματος, χλευάστηκε και τελικά διεγράφη ακόμη και από μέλος του.
Ο βουλευτής που δόθηκε βορά στον λαϊκισμό, ασφαλώς θα νιώθει δικαιωμένος, αφού λίγο καιρό μετά πιθανότατα να επιβεβαιωθεί.
Πληροφορίες που κάνουν τον γύρο των δημοσιογραφικών γραφείων αναφέρουν ότι οι διαγραφέντες χθες βουλευτές, 21 τον αριθμό, βρίσκονται σε συνεχείς διαβουλεύσεις με
τον Πάνο Καμμένο για τη δημιουργία κόμματος στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, με αναφορές στον αντιμνημονιακό, πατριωτικό και χριστιανικό χώρο.
Ήδη, εδώ και τρεις περίπου εβδομάδες, ο Πάνος Καμμένος είναι σε συνεχή επικοινωνία με μικρομεσαία στελέχη του κόμματος από Τοπικές και Νομαρχιακές επιτροπές, χωρίς μέχρι τώρα να βρίσκει ανταπόκριση στις προθέσεις του για ίδρυση κόμματος.
Όλες οι κινήσεις του διαγραφέντος βουλευτή, είχαν ανησυχήσει την ηγετική ομάδα της Συγγρού εξ ου και οι επιθέσεις που δέχθηκε από φιλικά μέσα (εφημερίδες και ιστοσελίδες) της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία τον χαρακτήρισαν ως… νέο Τατούλη.
Επιχειρήθηκε, μάλιστα, να του αποδοθεί και ο χαρακτηρισμός του «γραφικού».
Χθες, αμέσως μετά την ψηφοφορία στη Βουλή και τις εν συνεχεία διαγραφές, πολλοί από τους εκτός, πλέον, Νέας Δημοκρατίας βουλευτές συγκεντρώθηκαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, συζητώντας το μέλλον τους.
Κάποιοι από αυτούς έδειχναν αιφνιδιασμένοι, αφού δεν πίστευαν ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα έκανε πράξη τις προειδοποιήσεις του.
Οι περισσότεροι, όμως, θεωρούν τον αριθμό «21», ως μέγιστη ευκαιρία να συστήσουν κοινοβουλευτική ομάδα στην παρούσα βουλή, η οποία υπό προϋποθέσεις θα μετεξελιχθεί σε κόμμα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αριθμός «21», ο οποίος αποτελούσε το ορόσημο της πιθανής κίνησης, δεν είχε προβλεφθεί από κανέναν, δείγμα της μυστικότητας που είχε εξασφαλίσει και τήρησε η «κίνηση».
Επίσης χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ακόμη και υψηλόβαθμα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που γνωρίζουν άριστα την ανθρωπογεωγραφία της έκαναν, πριν τη ψηφοφορία, την εκτίμηση ότι οι διαφωνούντες με την επίσημη στάση του κόμματος δεν θα υπερέβαιναν τους δέκα.
Πάντως, όσοι γνωρίζουν ισχυρίζονται ότι η «κίνηση» είχε ως «ηγέτες» τους μέχρι χθες κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους Κώστα Μαρκόπουλο και Μανώλη Κεφαλογιάννη.
Κι αν με τον πρώτο ουδείς ασχολήθηκε λόγω μικρού πολιτικού βεληνεκούς, τον Μανώλη Κεφαλογιάννη, κυρίως λόγω οικογενειακής παράδοσης στη Κρήτη, επιχείρησε να μεταπείσει ακόμη κι ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος τον συνάντησε στο γραφείο του στη βουλή.
«Ήταν οργανωμένο σχέδιο και μελετημένη, ανταρσία. Είχαν σχέδιο και το προετοίμαζαν εδώ και καιρό…» έλεγαν κορυφαία στελέχη για τους αντάρτες και συμπλήρωναν με έμφαση και αρκετή δόση υπερβολής: «Είχαν δώσει μέχρι και όρκο μεταξύ τους!».
Τέλος, κοινό σημείο όλων των διαγραφέντων είναι η μη παράδοση της έδρας τους και οι δηλώσεις τους περί "πίστης στη Νέα Δημοκρατία", με σαφή στόχο το θυμικό των ψηφοφόρων του κόμματος και τη συναισθηματική τους φόρτιση.
Πληροφορίες αναφέρουν, ότι με τους διαγραφέντες έχει ήδη συνταχθεί ο Γιάννης Μανώλης και συνδικαλιστές από τον χώρο της λεγόμενης «Λαϊκής Δεξιάς».
Απορία μιας διορθώτριας: Μια εκδήλωση-ζητήτηση θα έχει τίτλο "φοβού τους Ελληνες και χρέος φέροντες" ή "...και ψήφους φέροντες";
ΑπάντησηΔιαγραφή