Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Τα μπρος-πίσω των Παπανδρέου και Σαμαρά

Τις περισσότερες φορές με τους Παπανδρέου και Σαμαρά, ο νοήμων πολίτης σηκώνει τα χέρια ψηλά.
Είναι στιγμές που επιδεικνύουν σοβαρότητα κι υπευθυνότητα κι είναι άλλες –οι περισσότερες- που δείχνουν ότι…αντιστέκονται στον πολιτικό ρεαλισμό.
Την προηγούμενη Κυριακή, με την υπεύθυνη στάση τους, έδειξαν να μην υπολογίζουν τα τραύματα των κομμάτων τους από τα ακραία τους στοιχεία, προκειμένου να εγκριθεί το δεύτερο Μνημόνιο και να υπάρξει ελπίδα διάσωσης του τόπου.
Η υπεύθυνη στάση τους, δοκίμασε το βαλλόμενο πανταχόθεν πολιτικό σύστημα, τους ανάγκασε
 να εκδιώξουν 45 βουλευτές, την ίδια ώρα που καιγόταν η Αθήνα, έρμαια στο στόμα του λαϊκισμού, ενώ η κοινωνία διχάσθηκε.

Κι αφού συνέβησαν όλα αυτά, ενώ έπρεπε να γίνει το επόμενο βήμα με την εξεύρεση των 325 εκατ. ευρώ που λείπουν για να οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα, αντί να κάτσουν και να τελειώνουν με την Ευρώπη και τους δανειστές, άρχισαν να επιδίδονται σε μικροπολιτικά τερτίπια για τις συντάξεις των χρεοκοπημένων επικουρικών ταμείων και τους μισθούς των παπάδων!

Αφού εμείς δεν είμαστε έτοιμοι, η σύνοδος του Eurogroup αναβλήθηκε για την επόμενη Δευτέρα, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος.
Όταν αυτά συμβαίνουν με τον χρόνο να μας πιέζει (δεδομένης της λήξης των ομολόγων του Μαρτίου και των διαδικασιών που απαιτούνται για να λάβουμε τα δανεικά να τα πληρώσουμε), αλλά και τη διεθνή καχυποψία να βρίσκεται στην κατακόρυφο, τότε μόνοι τους χύνουν την καρδάρα με το γάλα που μάζεψαν, μόνοι τους δίνουν το δικαίωμα της συνεχούς αμφισβήτησής τους από τους δανειστές.

Κι όχι μόνο αυτά.
Με τα τερτίπια και τα διαρκή «ναι μεν αλλά», μόνοι τους θέτουν σε συνεχή αμφισβήτηση και εξευτελισμό το πολιτικό σύστημα και δίνουν τροφή κι επιχειρήματα στους λαϊκιστές κι εκείνους που λόγω συμφερόντων επιδιώκουν την άτακτη χρεοκοπία.
Τα συνεχή μπρος πίσω των Παπανδρέου και Σαμαρά, δεν βοηθούν ούτε τη χώρα, ούτε τα κόμματά τους, ούτε τους ίδιους.
Το μόνο δε που έχουν να κάνουν, είναι να υπηρετήσουν με συνέπεια όσα αποφάσισαν.
Αν πιέζουν οι παπάδες από τη μια, πιέζουν οι στρατιωτικοί από την άλλη ή φοβούνται την περικοπή των ήδη –όπως είπαμε- χρεοκοπημένων επικουρικών ταμείων, τότε γιατί μπήκαν στο δρόμο της λογικής;

Όπως φαίνεται, σήμερα κιόλας οι Παπανδρέου και Σαμαράς, θα υπογράψουν τη συμφωνία και στην σημερινή τηλεδιάσκεψη του Eurogroup θα παρουσιαστούν τα απαιτούμενα από μέρους μας στοιχεία.
Προφανώς, θα σημειωθεί πρόοδος σήμερα και οριστική συμφωνία την προσεχή Δευτέρα, αλλά και πάλι καταφέραμε να εισπράξουμε τις αρνητικές εντυπώσεις και τα ειρωνικά σχόλια κάποιων δευτεροκλασάτων στελεχών των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου