Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Σύνεση, αλλιώς το χάος παραμονεύει!

Όπως είδαμε και χθες, με τις καταστροφές που συνέβησαν στην Αθήνα, το χάος παραμονεύει και δεν είναι διόλου δύσκολο να εγκατασταθεί στην Ελλάδα.
Σκεφτείτε τι θα συμβεί αν, παρ’ ελπίδα, ο τόπος καταρρεύσει υπό το βάρος μιας άτακτης χρεοκοπίας.
Το πιο ανησυχητικό είναι ότι εκείνοι που με περισσή ευκολία προτρέπουν σε στάση πληρωμών, δεν φαίνεται να έχουν αντιληφθεί την κρισιμότητα των καιρών. «Μεθυσμένο黨από τα δημοσκοπικά δεδομένα, δίνουν κάλυψη στους βανδάλους. Μιλάνε για …προβοκάτσιες, αλλότριες δυνάμεις, ξένα
 κέντρα κι άλλα παρόμοια φληναφήματα. Κουβέντα για τις αλητείες!
Από την άλλη πλευρά, μεγάλο μέρος του πολιτικού συστήματος –όσο κι αν το κατηγορούμε για την κακοδιαχείριση και τη φαυλότητα που μας έφερε στη σημερινή κατάντια- στάθηκε στο ύψος του. Κι ας είχε απέναντί του το κτήνος του λαϊκισμού!
Οφείλουμε να τονίσουμε και κάτι ακόμη.
Ο Αντώνης Σαμαράς με την υπεύθυνη στροφή του, έσωσε την παρτίδα για τον τόπο. Έστω κι αν ήρθε σε αντίθεση με εκείνους που τον στήριξαν στην πρόσφατη πολιτική του διαδρομή. Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο Αντώνης Σαμαράς, στηρίχτηκε στη φιλελεύθερη πτέρυγα του κόμματός του, την οποία οι…λαϊκιστές είχαν για καρατόμηση.
Όμως, αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι με την αλήθεια, οφείλουμε να τονίσουμε ότι κι ο Παπανδρέου έδειξε ειλικρινής στο εγχείρημά του να  αντιμετωπίσει το θλιβερό βαθύ ΠΑΣΟΚ, το οποίο ακόμη  και τώρα επιμένει να σπρώχνει τη χώρα στον γκρεμό.
Ο δρόμος θα είναι μακρύς.
Η χθεσινή πολιτική εξέλιξη δεν διασφαλίζει ακόμη την επιβίωσή μας στη μάχη του ευρώ. Η κοινωνία «βράζει» και είναι σε σαφή δυσαρμονία με την πολιτική, αφού θίγονται βιαίως κεκτημένα της, έστω κι αν αυτά βασίζονταν σε στρεβλώσεις και ανορθολογισμό χρόνων.
Τώρα, λοιπόν, απαιτούνται πολιτικοί και πολιτικές με νηφάλια σκέψη, ούτως ώστε να καταφέρουν να πάνε αντίθετα στο ρεύμα και να προχωρήσουν στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις που θα φέρουν όφελος για τους πολλούς.
Εκτός μεγάλου μέρους της κοινωνίας, θα έχουν απέναντί τους και τις δυνάμεις του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας.
Η σύνεση είναι ίδιο των Ελλήνων, αλλά ταυτοχρόνως το χάος που εξυπηρετεί κάποιους, παραμονεύει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου