Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Η μισή Νέα Δημοκρατία θέλει την πτώχευση!

Τεράστιο εσωκομματικό πρόβλημα έχει ενσκήψει στη Νέα Δημοκρατία– όπως άλλωστε αναμενόταν- με την απόλυτα αρνητική στάση της λεγόμενης «λαϊκής δεξιάς», η οποία διαφωνεί με επιλογές του Αντώνη Σαμαρά και σε όσα έχουν ουσιαστικά συμφωνηθεί ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς και τον πρωθυπουργό.
Βουλευτές και στελέχη της συγκεκριμένης πτέρυγας, παρά την αποφυγή δημοσίων δηλώσεων, είναι αρνητικοί εκφράζουν ανοικτά τις διαφωνίες τους στη νέα δανειακή σύμβαση που υποστηρίζει η Νέα Δημοκρατία.
Οι δε συνδικαλιστές μιλάνε δημοσίως
 για...αναζήτηση ηγέτη που θα...λέει "όχι"!
Το περίεργο είναι, ότι αν και γνώστες της κατάστασης, συμφώνως με την οποία μη συμφωνία για τη δανειακή σύμβαση, σημαίνει μη επικύρωση του PSI, άρα και χρεοκοπία της Ελλάδας, εξακολουθούν να έχουν σηκωμένο ένα ανέξοδο και άκρως λαϊκίστικο γαϊτανάκι, ως να επιθυμούν την χρεοκοπία του τόπου.
Το εξίσου περίεργο είναι, ότι αν και μέλη, στελέχη και βουλευτές ενός φιλελεύθερου (έστω και κατ’ επίφαση) κόμματος, έχουν κοινές θέσεις με τον Τσίπρα και την Παπαρήγα!
Τέλος, είναι αξιομνημόνευτο, ότι πέραν των φραστικών βερμπαλισμών σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους, αλλά και σε τόπους κοινωνικής δικτύωσης, ουδεμία πρόταση εκφέρουν, αν δεν ακολουθηθεί ο μονόδρομος.
Ο μονόδρομος της Ευρώπης, της Ευρωζώνης, της αποψίλωσης του δημόσιου χρέους για περισσότερα από 100 δισ., των μεταρρυθμίσεων και της συρρίκνωσης του Κράτους.
Ασφαλώς και έχουν τεράστιο πρόβλημα τα μέτρα.
Ασφαλώς κι επιβαρύνονται περισσότερο οι Έλληνες.
Όμως, ας πουν άλλα, συμφώνως με τα οποία όλα θα παραμείνουν ως έχουν ή είχαν.
Απολύσεις από το δημόσιο δεν θέλουν.
Συρρίκνωση του Δημοσίου δεν θέλουν.
Πωλήσεις ΔΕΚΟ δεν επιθυμούν.
Ε, τότε, σε τι διαφέρουν από την ορθόδοξη και ανανεωτική αριστερά;

Το όλο θέμα, όπως προείπαμε, ήταν ευνόητο ότι θα διασαλεύσει την πορεία της Νέας Δημοκρατίας.
Μεγάλο μέρος των οπαδών και στελεχών της «ποτίστηκαν» με τον ανέξοδο αντιμνημονιακό αγώνα, ο οποίος δεν οδηγούσε πουθενά.
Η στροφή του Αντώνη Σαμαρά προς περισσότερο υπεύθυνες θέσεις, άφησε εκτεθειμένο όλον αυτόν τον «στρατό».
Κι από εκεί που μιλούσαν και κραύγαζαν για δοσίλογους, αγχόνες και νέα Γουδιά, τώρα τους είναι δύσκολο να προσαρμοστούν με την ρεαλιστική πραγματικότητα.
Πάντως, στην ηγετική ομάδα της Συγγρού, δεν ανησυχούν για διαρροές.
Εξ ου και η επικοινωνιακή «μάχη», ούτως ώστε να εμφανιστούν κάποια αλώβητα από τη νέα συμφωνία, ως προϊόν δικής της πρωτοβουλίας.
Με απώτερο στόχο την απορρόφηση των εσωκομματικών κραδασμών.

ΔΑΚΕ: «Ζητείται ηγέτης να πει όχι»

Η προσπάθεια αυτή, είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν περάσει.
Ήδη, ο Αντώνης Σαμαράς δέχθηκε τις πρώτες (και για πολλούς προειδοποιητικές) βολές. Από τον πρόεδρο της ΔΑΚΕ και γενικό γραμματέα της ΓΣΕΕ, Νίκο Κιουτσούκη:  
«Μετά τα όσα δεινά συμφώνησαν οι αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση του… Προκρούστη, οι Έλληνες αναζητούν ελπίδα, αναζητούν ηγέτη που θα πει το μεγάλο όχι» αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του.
Ο συνδικαλιστής, μάλιστα, προειδοποιεί:
 «Η Ελλάς εάλω… Ο λαός όμως δεν ξεχνά και τιμωρεί».

Όχι! Μέχρι στιγμής ουδείς διέγραψε τον συνδικαλιστή.
Άλλωστε, όπως λένε κάποιοι κρατικοδίαιτοι νεοδημοκράτες, ο φιλελευθερισμός έχει …πολλές εμφάνσεις!
Προφανώς και κομμουνιστικές!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου