Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Στον κόσμο των αλογομούρηδων, του…Πολιτισμού και των ισχυρών γνωριμιών!

Η σύλληψη του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΔΙΕ Αλέξανδρου Ζαχαρή, ξένισε την κοινή γνώμη δεδομένης της μοναδικότητάς της.
Πράγματι, είναι η πρώτη στα χρονικά σύλληψη κρατικού στελέχους για χρέη του Οργανισμού που διευθύνει, έστω κι αν αποδίδεται σε ξεκαθάρισμα κομματικών λογαριασμών και δη προεδρικών και εκσυγχρονιστών του ΠαΣοΚ.
Ο ΟΔΙΕ, για τον οποίο όλο ακούμε ότι αποκρατικοποιείται αλλά συνεχίζει να "ζει" και
 να βασιλεύει ως κρατικός Οργανισμός (επειδή προφανώς και τα άλογα θέλουν τη…μονιμότητά τους), έχει χρέος που αγγίζει τα 84 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων το 1 εκατομμύριο αφορά μη αποδοθέντα ΦΠΑ!
Ο συλληφθείς διευθύνων σύμβουλος του κρατικού Οργανισμού, είχε κατηγορηθεί από συναδέλφους του για αντιδεοντολογικές πρακτικές, ενώ ο πρώην πρόεδρος του ΟΔΙΕ, Δημήτρης Σεφτελής, τον είχε κατηγορήσει για δημιουργία κλίκας στο διοικητικό συμβούλιο, η οποία ενέκρινε όλες τις αποφάσεις τους. Ταυτοχρόνως, τον είχε κατηγορήσει για κρατικές σπατάλες.

Όσοι γνωρίζουν τα δεδομένα ισχυρίζονται ότι η πρόσληψη του Αλέξανδρου Ζαχαρή στον ΟΔΙΕ έγινε αξιοκρατικά μέσω του γνωστού Opengov και με κριτήριο το βιογραφικό του, αρνούμενοι ότι έπαιξε ρόλο η σχέση του με τη διευθύντρια του υπουργείου Πολιτισμού (στο οποίο υπάγεται ο Οργανισμός), Κατερίνα Χατζοπούλου.
Λένε, μάλιστα, ότι επελέγη μεταξύ εκατοντάδων άλλων που είχαν στείλει το βιογραφικό τους.
Πάντως, ο πρώην πρόεδρος του ΟΔΙΕ, έχει καταγγείλει μέσω της «Ελευθεροτυπίας», ότι η πρόσληψη και οι διαδικασίες «σπρώχθηκαν» από γνωστό «κεφαλοκυνηγό» (άνθρωπο που ειδικεύεται στις επιλογές στελεχών), συνεργάτη του υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου.
Είναι δε χαρακτηριστικό, ότι συμφώνως με τις καταγγελίες, η προαναφερόμενη διευθύντρια του υπουργείου Πολιτισμού, χωρίς να διαθέτει θεσμικό ρόλο, είχε πρωτοστατήσει και στις αξιολογήσεις και των άλλων μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΟΔΙΕ, ενώ χωρίς κανένα δικαίωμα είχε δώσει το «παρών» σε τρεις συνεδριάσεις του.

Από την αρχή της θητείας του Αλέξανδρου Ζαχαρή, ξέσπασε έντονη φημολογία πέριξ του Οργανισμού, συμφώνως με τον οποίο ο Διευθύνων Σύμβουλος προσέλαβε σταβλίτες διαφόρων εθνικοτήτων, οι οποίοι έναντι …ενοικίου παραχωρούσαν καταλύματα του Ιπποδρόμου σε ομοεθνείς τους.
Στο υπουργείο Πολιτισμού, ήταν γνωστό ότι επί δυο ολόκληρα χρόνια ο ΟΔΙΕ δεν είχε καταβάλλει στο Κέντρο Αντιντόπινγκ του ΟΑΚΑ, το αντίτιμο των υπηρεσιών για τις εξετάσεις στα άλογα.
Όπως ήταν γνωστές οι αντιδεοντολογικές επισκέψεις σε γνωστή λέσχη της οδού Κηφισίας, όπου είναι στέκι αναβατών και θαμώνων του ιπποδρόμου.

Ουδείς, όμως, είχε ασχοληθεί με τα ζητήματα του ΟΔΙΕ, ούτε φυσικά με τα χρέη.
Άλλωστε, η πάγια τακτική όλων των κυβερνήσεων και των πολιτικών κομμάτων ήταν επί δεκαετίες, το…ρίξιμο των χρεών των ΔΕΚΟ στον κρατικό κορβανά και την αποπληρωμή τους από τους φορολογούμενους ή από δανεικά.
Ο ΟΔΙΕ εξακολουθεί να είναι κρατική εταιρεία και ο ιππόδρομος…κρατική υπηρεσία!
Μια υπηρεσία αγκάθι, που κατατάσσεται στην τρίτη θέση βάσει του υψηλοτέρου μισθού ανά εργαζόμενο (Μ.Ο. 48.000 ευρώ) και στην ενδέκατη του καταλόγου με τις πλέον ζημιογόνες ΔΕΚΟ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου