Όσο πιο γρήγορα το κατανοήσουμε τόσο περισσότερες ελπίδες θα έχουμε να σωθούμε.
Δεν μας φταίει κανένα Μνημόνιο για τα αδιέξοδα στα οποία έχουμε βρεθεί.
Δεν μας φταίει κανένα Μνημόνιο επειδή εμείς είμαστε αφιερωμένοι ψυχή τε και σώματι στον αδηφάγο κρατισμό.
Δεν μας φταίει κανένα Μνημόνιο επειδή εμείς αρνούμαστε να αλλάξουμε τις δομές του Κράτους μας και όσα αυτές δημιουργούν στην όποια προσπάθεια ανάκαμψης και ανάπτυξης.
Δεν μας φταίει κανένα Μνημόνιο που
επί χρόνια είχαμε χιλιάδες μαϊμού συντάξεις.
Δεν μας φταίει κανένα Μνημόνιο που δανειζόμαστε επί δεκαετίες για να δίνουμε παροχές σε τυφλούς που…έπαιζαν τάβλι ή σε κουτσούς που ήταν …άσοι στο ποδόσφαιρο!
Δεν μας φταίει κανένα Μνημόνιο που επί δεκαετίες τις επιδοτήσεις για ανάπτυξη (Πακέτα Ντελόρ κλπ) τις κάναμε κατανάλωση.
Δεν μας φταίει κανένα Μνημόνιο που επί δεκαετίες εισπράτταμε τις αγροτικές επιδοτήσεις και φτάσαμε στο σημείο να εισάγουμε ακόμη και λεμόνια, πατάτες, μπρόκολα και αχλάδια.
Δεν μας φταίει κανένα Μνημόνιο που σε μια χώρα δέκα εκατομμυρίων ψυχών δημιουργήσαμε έναν δημόσιο τομέα με σχεδόν ένα εκατομμύριο «εργαζόμενους», τη στιγμή που η Ρωσία με πληθυσμό 131 εκατομμύρια ανθρώπους έχει δημόσιο τομέα 500 χιλιάδων ανθρώπων!
Δεν μας φταίει κανένα Μνημόνιο αν δημιουργήσαμε κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα.
Δεν μας φταίει κανένα Μνημόνιο αν δημιουργήσαμε στην Ελλάδα «Πανεπιστημιακή έδρα» στη φοροδιαφυγή.
Δεν μας φταίει κανένα Μνημόνιο αν επιτρέψαμε στις συντεχνίες να κυβερνούν ουσιαστικά τον τόπο.
Δεν μας φταίει κανένα Μνημόνιο που οι πολιτικοί μας αντί να μειώσουν το Κράτος μειώνουν μισθούς και συντάξεις και επιβάλλουν φορολογία –πλέον των ακινήτων- και σε ότι κινείται!
Δεν μας φταίει κανένα Μνημόνιο για κανένα αδιέξοδό μας.
Ξαναλέμε, όσο πιο γρήγορα κατανοήσουμε ότι δεν φταίει το Μνημόνιο (ή τουλάχιστον δεν φταίει για όλα τα αδιέξοδά μας), τόσο πιο γρήγορα θα δούμε με άλλη οπτική γωνία το μέλλον μας.
Κι έχουμε εκφράσει παλαιότερα την άποψη ότι κι αν ακόμη δεν υπήρχε το Μνημόνιο, εμείς έπρεπε να το εφεύρουμε!
Για να αποκρατικοποιήσουμε το Κράτος και να ελαχιστοποιήσουμε τις αρμοδιότητές του, για να «δολοφονήσουμε εν ψυχρώ» την γραφειοκρατία πριν μας σκοτώσει εκείνη σιγά σιγά και για να φτιάξουμε ανταγωνιστική και υγιή οικονομία.
Χωρίς στρεβλώσεις, παρεμβάσεις και άλλα αντιαναπτυξιακά πλην ελληνικά εφευρήματα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου