Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Αν εμείς είμαστε οι δανειστές της Γερμανίας...

Ας δούμε ένα υποθετικό σενάριο ή σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Η Ελλάδα είναι η υπερδύναμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η μικρή Γερμανία (στη θέση της βάλτε όποια άλλη χώρα που χρειάζεται κατεπειγόντως δανεικά) χρειάζεται αμέσως 10 δισεκατομμύρια ευρώ, ούτως ώστε να αποπληρώσει ομόλογά της και να μη χρεοκοπήσει.
Μεγάλο μέρος των ομολόγων της το κατέχουν γερμανικές και ελληνικές τράπεζες.
Οι δημοσκοπήσεις που γίνονται στο Βερολίνο, το Μόναχο, τη Φρανκφούρτη, το Βερολίνο και
 άλλες γερμανικές πόλεις, αναφέρουν ότι το 50% των Γερμανών λένε ότι είναι καλύτερα να χρεοκοπήσουν και να μη πληρώσουν την Ελλάδα και κανέναν άλλο.
Εμείς, που είμαστε οι ισχυροί και τους έχουμε ήδη δανείσει, τους λέμε ότι οφείλουν να μάθουν να ζουν με τα δικά τους πλεονάσματα και τους ωθούμε να μειώσουν τα έξοδά τους και δη του δημοσίου τομέα τους. Τους λέμε ότι δεν μπορούν να γίνουν ανταγωνιστικοί με «κλειστά» επαγγέλματα, ούτε με δημόσιο τομέα που αμείβει ένα εκατομμύριο ανθρώπους.
Οι Γερμανοί, αντί να μειώσουν τα έξοδά τους, τα αυξάνουν και ταυτοχρόνως με την άκρατη και οριζόντια φορολογία διαλύουν την πραγματική οικονομία τους.
Οι Ελληνικές τράπεζες επί δυο χρόνια καταγράφουν ζημιές και είναι ηλίου φαεινότερο ότι δύσκολα θα αντέξουν τις επιπτώσεις της γερμανικής χρεοκοπίας.
Η Γερμανία, οδεύει ολοταχώς προς τη πτώχευση και έρχεται και μας ζητά άλλα 50 δισεκατομμύρια ευρώ.
Εμείς, πολύ περισσότερο αφού απέναντί μας έχουμε έναν αναξιόπιστο συνομιλητή, με τον οποίο άλλα συμφωνούμε κι άλλα κάνει, ζητάμε εγγυήσεις ότι θα πάρουμε πίσω εν ευθέτω χρόνων τα χρήματά μας.
Η κίνησή μας αυτή εξαγριώνει τους Γερμανούς, αφού θεωρούν ότι αναίσχυντα επεμβαίνουμε στα εσωτερικά τους και απειλούμε την εθνική τους κυριαρχία.
Όλα τα γερμανικά κόμματα βρίζουν την Ελλάδα, οι πολίτες βγαίνουν στους δρόμους και καίνε τις ελληνικές σημαίες, ενώ κάνουν στάχτη επιχειρήσεις και ιστορικά τους κτίρια στις μεγαλουπόλεις τους.
Ταυτοχρόνως, όλα γερμανικά ΜΜΕ και τα social media βρίζουν χυδαία τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο δε πρόεδρος της Γερμανίας αναρωτιέται: «Ποιος επιτέλους νομίζει ότι είναι αυτός ο Παπαδήμος;».

Εσείς τι θα κάνατε;
Θα τους δανείζατε, αβρόχοις ποσί;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου