Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Μας βάζουν σε επιτήρηση για την εφαρμογή της συνθήκης Σένγκεν!

Πολύ κοντά στην επιτήρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση για μη εφαρμογή της συνθήκης Σένγκεν βρίσκεται η Ελλάδα, συμφώνως με πληροφορίες που έρχονται από τις Βρυξέλλες.
Στο τέλος του μηνός, αναμένεται στην Αθήνα κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων, προκειμένου να ελέγξει την εφαρμογή της συνθήκης.
Κύκλοι των Βρυξελλών, αναφέρουν ότι
 ήδη έχουν διαπιστωθεί παραβάσεις από την ελληνική πλευρά και το γεγονός ότι η επίσκεψη των εμπειρογνωμόνων θα γίνει στο τέλος του μηνός, ερμηνεύεται ως …χρονικό περιθώριο στη χώρα μας, για τη διόρθωση των κακώς κειμένων.
Το πρόβλημα για την Κομισιόν αφορά κυρίως τους πλημμελείς ελέγχους στα περιφερειακά αεροδρόμια  αλλά και τον ελλιπή συντονισμό μεταξύ των υπηρεσιών που είναι επιφορτισμένες με τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων.
Μάλιστα, από καλά ενημερωμένες πηγές δεν αποκλείεται πλέον κατά την επίσκεψη του κλιμακίου να τεθεί ζήτημα επαναφοράς των διαβατηριακών ελέγχων για όσα άτομα ταξιδεύουν από την Ελλάδα προς τις χώρες της Ζώνης Σένγκεν.


Πάντως, η πιθανή επιτήρηση της Ελλάδας για την εφαρμογή της συνθήκης Σένγκεν, μπορεί να αποβεί σε καλό για τη χώρα, σε συνδυασμό με την πρόθεση των Σαρκοζί και Μπερλουσκόνι να ζητήσουν την τροποποίησή της. Αν ανοίξει η συζήτηση για τροποποίηση της συνθήκης Σένγκεν, ίσως υπάρξουν θετικά αποτελέσματα με αναθεώρηση του Δουβλίνου ΙΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου