Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Στον βυθό του Ινδικού ή στα υπόγεια της CIA το μυστικό του Μπιν Λάντεν;

Πολλά ερωτηματικά, προπαγάνδα και πλείστες όσες θεωρίας συνωμοσίας, έχει προκαλέσει η είδηση περί «ταφής» του Οσάμα Μπιν Λάντεν στον βυθό του Ινδικού ωκεανού.
Ταυτοχρόνως, προκαλεί πολλούς προβληματισμούς και σύγχυση, η δημοσίευση της φωτογραφίας του νεκρού τρομοκράτη από το πακιστανικό δίκτυο GEO TV και η εν συνεχεία καταγγελία των άλλων πακιστανικών ΜΜΕ, περί πλαστότητάς της.
Πάντως, τις μεγαλύτερες απορίες προκαλεί
 η απόφαση των Αμερικανών, να «ενταφιάσουν» τη σωρό του Μπιν Λάντεν στον Ινδικό ωκεανό, με τον ισχυρισμό ότι αυτό απαιτείται από τα μουσουλμανικά έθιμα.
Πολιτικοί παρατηρητές στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, αλλά και σχόλια μεγάλων τηλεοπτικών δικτύων αναφέρουν για αναπάντητα ερωτηματικά, αφού μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό για το ότι ο καταζητούμενος τρομοκράτης είναι νεκρός. Ούτε φωτογραφία, ούτε βίντεο, ούτε καν η έκθεση του dna.
Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για «σκοτεινή» υπόθεση, την οποία οι Αμερικανοί δεν αποσαφηνίζουν με κάποιο αποδεικτικό υλικό.
«Αν είχαν το πτώμα του Μπιν Λάντεν, δεν θα το εμφάνιζαν; Το τρόπαιό τους δεν θα έκανε τον γύρο του κόσμου;», αναρωτιόντουσαν  μουσουλμάνοι δημοσιογράφοι, δυσπιστούντες στην σχετική ανακοίνωση του ίδιου του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.
Επιφυλακτικά για τις πληροφορίες αυτές, είναι και πολλά Δυτικά ΜΜΕ, αφού η εξαφάνιση του πτώματος ενός ηγέτη-συμβόλου όπως ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, μπορεί να οδηγήσει στην πεποίθηση ότι είναι ζωντανός, όπως άλλωστε είχε γίνει και παλαιότερα, όταν ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους είχε ανακοινώσει ότι σκοτώθηκε, πράγμα που διαψεύστηκε πανηγυρικά λίγο αργότερα.

Τη σύγχυση στον Δυτικό κόσμο, ήρθαν να μεγαλώσουν οι δηλώσεις του  
του Ιμάμη του Μεγάλου Τεμένους των Παρισίων, Νταλίλ Μπουμπακέρ, ο οποίος εξέφρασε μεγάλη έκπληξη από την αναφορά των Αμερικανών, περί του «ενταφιασμού» του Μπιν Λάντεν στη θάλασσα, συμφώνως με τις μουσουλμανικές παραδόσεις.
Ο Ιμάμης, τόνισε ότι, συμφώνως  με τη μουσουλμανική παράδοση, «το σώμα ενός νεκρού πρέπει κατ’ αρχάς να πλυθεί με σαπούνι, στη συνέχεια με καθαρό νερό και τέλος με νερό αναμεμειγμένο με καμφορά, προτού τυλιχθεί με τρία κομμάτια ύφασμα. Ο ενταφιασμός γίνεται στη γη, χωρίς φέρετρο. Το πτώμα πρέπει να τοποθετηθεί παράλληλα με τη Μέκκα, το κεφάλι του νεκρού να είναι ελαφρά γυρισμένο προς τα δεξιά, ώστε το πρόσωπό του να στρέφεται προς την Κάαμπα, τον ιερό τόπο της Μέκκας».

Στις δηλώσεις του Ιμάμη, οι αμερικανικές αρχές, ανεπισήμως, προβάλλουν το επιχείρημα ότι η λύση του «ενταφιασμού» στην θάλασσα επελέγη, γιατί αν υπήρχε τάφος στην ξηρά, θα γινόταν σημείο προσκυνήματος για εκαττομύρια Μουσουλμάνους, «μία δεύτερη Μέκκα».
Δεν δίνουν, όμως, απαντήσεις γιατί δεν υπάρχει τηλεοπτικό ή φωτογραφικό υλικό, το οποίο να αποδεικνύει του λόγου το αληθές, δηλαδή τον θάνατο του καταζητούμενου τρομοκράτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου