Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Η αλήθεια είναι μόνο μια

Υπάρχει κάποιος σοβαρός και σκεπτόμενος άνθρωπος που να ισχυρίζεται με πειθώ ότι τα μέχρι σήμερα οικονομικά δεδομένα στην Ελλάδα μπορεί να συνεχίζονται εσαεί; Είναι δυνατόν να εφαρμόζουμε πλέον –και μάλιστα με απόλυτη αποτυχία- το μοντέλο του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού πασπαλισμένου με σοσιαλιστικό μέικ απ και κομμουνιστικό Κράτος; Είναι δυνατόν να υπάρχουν προσωπικότητες της πολιτικής (κατά κόρον των πολιτικών άκρων και του λαϊκισμού) που να επιθυμούν την διαιώνισή τους; Και είναι δυνατόν αυτούς να
 τους ακολουθούν σοβαροί άνθρωποι;
Στην κατάρρευση αυτού του μοντέλου η Αριστερά, το ΛΑΟΣ, μεγάλο κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας (για να ακριβολογούμε πρώην Νέας Δημοκρατίας) και μερίδα του ΠαΣοΚ ή πρώην ΠαΣοΚ, ανθίστανται σθεναρά, χωρίς να προτείνουν ουσιαστικές, σοβαρές και κυρίως ρεαλιστικές λύσεις.
Όμως, είναι σαφές, ξεκάθαρο, ότι στους συγκεκριμένους διεθνείς συσχετισμούς στους οποίους κυριαρχεί το μοντέλο των αλληλοεξαρτώμενων οικονομιών, το δικό μας μέχρι σήμερα μοντέλο δεν μπορεί να έχει καμιά προοπτική.
Σήμερα στην Ελλάδα γίνεται η αλλαγή. Σαφώς με βίαιο τρόπο κυρίως επειδή η κοινωνία μας και το πολιτικό μας σύστημα βρίσκονται ακόμη εν υπνώσει.
Όμως, ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι στην Ελλάδα εφαρμόζεται ένα ιδιαιτέρως φιλόδοξο πρόγραμμα οικονομική αναδιάρθρωσης στην σύγχρονη ιστορία, όχι μόνο του τόπου αλλά και της Ευρώπης.
Έχουμε την αίσθηση, ότι το υπεύθυνο πολιτικό – κομματικό μας σύστημα, αντιλαμβανόμενο ότι δεν μπορεί παρά να προσαρμοστεί και να ξεχάσει τις προηγούμενες πρακτικές του, αναζητά τη λύτρωση μέσω αυτής της οικονομικής αναδιάρθρωσης.
Οι δε ανεύθυνοι και οι λαϊκιστές που τάχα μου επιχειρούν να αντισταθούν, γνωρίζουν την αλήθεια και την κρύβουν. Γι αυτό είναι ανεύθυνοι. Για αυτό δεν εκφράζουν καμιά ρεαλιστική πρόταση. Γι αυτό αυτοαποκαλούνται «προοδευτικοί», για να το πιστέψουν κι οι ίδιοι επειδή η μούχλα της συντήρησής τους έχει αρχίσει να βγάζει οσμές. Κι ας φαίνεται ότι δημοσκοπικά βρίσκονται σε άνοδο. Απλώς, δίνουν τις μάχες της οπισθοφυλακής. Μέσα στα ερείπια!
Λοιπόν!
Η αλήθεια είναι μια και μόνο.
Ούτε η Ελλάδα πωλείται, ούτε βρίσκεται υπό κατοχή, ούτε έχουν θιγεί τα ιερά και τα όσιά της. Τουλάχιστον δεν έχουν θιγεί από τους δανειστές μας.
Από εμάς, με τις μέχρι σήμερα πράξεις και πολιτικές μας μπορεί, από εκείνους όχι.
Η αλήθεια είναι μια και μόνο.
Και δεν είναι καν διλημματική.
Οφείλουμε να αλλάξουμε το οικονομικό μας μοντέλο.
Και ή θα διαμορφώσουμε μια άλλη, χαμηλότερη, βάση εκκίνησης ή θα μεταβληθούμε σε ζώνη ερειπίων.
Ενδιάμεσες καταστάσεις δεν υπάρχουν.
Και δεν μπορούν κάποιοι, Δεξιοί, Πασόκοι, Αριστεροί ή όποιοι άλλοι να παίζουν τις κουμπάρες σαν ανεύθυνα παιδάκια.
Δεν μπορεί να πουλάνε φρούδες ελπίδες στους αγωνιούντες συνανθρώπους μας….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου