Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

«Πάρε πατάτα θείο, απ’ το Νευροπότι είναι»….

Τις τελευταίες ημέρες δεν υπάρχει γωνιά της Αθήνας και των δήμων του λεκανοπεδίου, που να μην έχει καταληφτεί από…πατάτες… Νευροκοπίου!
Δίπλα στα δεκάκιλα σακιά και μια επιγραφή, συνήθως ανορθρόγραφη:
«10 κηλά πατάτες 3 ευρό Νευρωκώπι».
Και δίπλα στην επιγραφή ένας άνδρας ή μια γυναίκα μελαμψού χρώματος που φωνάζουν:
«Πατάτες! Πατάτες! Πάρε θείο πατάτες απ’ το Νευροπότι»!
Ιδού, λοιπόν, η λύση που βρήκαν οι μεσάζοντες να πουλήσουν τις
 αιγυπτιακές και τουρκικές πατάτες που έχουν στις αποθήκες τους.
Ιδού, η λύση για να ξεπεράσουν το σοκ των πρώτων ημερών από την αντιμετώπιση που έτυχε εις βάρος τους το κίνημα της πατάτας του Νευροκοπίου.
Κι από την άλλη πλευρά, φαίνεται ξεκάθαρα ότι το κίνημα είναι απολύτως εμβριακό και απαιτεί οργάνωση εις βάθος.
Κι αυτό, επειδή μόλις σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας, όλοι αυτοί οι συμπαραστάτες (δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, πανεπιστημιακοί και λοιποί ακτιβιστές) θα εξαφανιστούν και οι εκ Νευροκοπίου παραγωγοί θα ξαναμείνουν μόνοι τους, έρμαια στις διαθέσεις του καθενός.
Κι επειδή στην Ελλάδα, ο κάθε συνεταιρισμός αποτελεί ένα άπατο βαρέλι αποτυχημένων αγροτοπατέρων και χρεών, ας σκεφτούν τα επόμενα βήματά τους μακριά από αυτούς.
Με πρώτο και καλύτερη ενέργειά τους να βρουν έναν τρόπο να εκδίδεται κάποιο έγγραφο (πιστοποιητικό γνησιότητας;) που θα εξασφαλίζει πως δεν θα μπορεί ο καθένας να πουλά πατάτες Αιγύπτου και να τις βαφτίζει Νευροκοπίου.
Κι ας σκεφτούν και κάτι ακόμη.
Υπάρχει η περίφημη «Διεθνής Συνεταιριστική Συμμαχία», η οποία συμφώνως με στοιχεία που δημοσιεύονται στο διαδίκτυο, έχει οικονομικά δεδομένα παρόμοια με μια χώρα 60 εκ. ανθρώπων!
Ας ψάξουν να ενημερωθούν και να δουν τι έχουν να κερδίσουν από εκεί.
Χωρίς να μπλέκουν οι άνθρωποι με αγροτοπατέρες, με κομματόσκυλα και άλλα ανθρωποειδή.
Πολύ περισσότερο αφού γνωρίζουν από πρώτο χέρι την πλήρη αποτυχία του κρατικού –παρεμβατικού μοντέλου της οικονομίας μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου