Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Οι παρκαδόροι του…Ζαππείου

Γράφει
ο Κωνσταντίνος Ζούλας

Δεν πάει καιρός που δημοσιεύθηκε η εξής είδηση: «Αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε δρόμους κοντά σε κέντρα διασκέδασης που έχουν καταλάβει παρκαδόροι και χρησιμοποιούν για εξυπηρέτηση πελατών τους έκανε η Τροχαία.
Βεβαιώθηκαν 593 παραβάσεις, ενώ συνελήφθησαν 9 άτομα διότι καταλάμβαναν δρόμους και πεζοδρόμια παρανόμως και με το αζημίωτο.
Ε, λοιπόν, την επόμενη φορά που η Τροχαία θα βγει για ελέγχους ας πάει μια βόλτα
 και στο Ζάππειο και συγκεκριμένα στην είσοδο της Αίγλης στη Βασ. Ολγας.
Προς μεγάλη έκπληξη όσων επιλέξαμε να σταθμεύσουμε την Τετάρτη τα Ι.Χ μας εκεί, η μπάρα του εν λόγω πάρκινγκ ήταν κλειστή και δύο νεαροί αναλάμβαναν να την ανοίξουν και να παρκάρουν εκείνοι τα αυτοκίνητά μας.
Οι περισσότεροι που γνωρίζαμε ότι το συγκεκριμένο πάρκινγκ είναι δωρεάν θεωρήσαμε ότι οι δύο κύριοι βρίσκονταν εκεί εκτάκτως για να διευκολύνουν τη μεγάλη προσέλευση λόγω της παρουσίασης του νέου κόμματος της κ. Κατσέλη και του κ. Καστανίδη.
Έλα όμως που στην έξοδο απεδείχθη ότι το «σέρβις» δεν ήταν ακριβώς δωρεάν. «Δώστε ό,τι θέλετε» έλεγαν αμφότεροι στους «πελάτες» και οι περισσότεροι έκαναν ό,τι ακριβώς και στα μπουζούκια.
Από συνήθεια ή και ντροπή έδιναν από ένα τάλιρο...
Όταν έφτασε η σειρά μου ζήτησα από τους νεαρούς απόδειξη.
Και όταν μου είπαν «δεν έχουμε, γιατί δίνετε ό,τι θέλετε» τους ρώτησα ποιος είναι εργοδότης τους. Λίγο αργότερα βρισκόμουν εντός της Αίγλης ζητώντας να συναντήσω τον «ιδιοκτήτη του πάρκινγκ». «Μα είναι δωρεάν» μου είπε και εκείνος και αδυνατούσε να καταλάβει το επιχείρημά μου ότι «είναι άλλο το “είναι δωρεάν” και άλλο το “δώστε ό,τι θέλετε”».
Συνειδητοποίησε τι εννοούσα όταν τον ρώτησα αν φορολογείται η στάθμευση των 100 αυτοκινήτων που βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα στο πάρκινγκ και κυρίως να μου εξηγήσει ποιος νομιμοποιεί τους δύο νεαρούς να τσεπώνουν -πιθανώς με το αφεντικό τους- ένα 500αρικάκι αδήλωτο κάθε μέρα.
Δεν θα σας τα έγραφα όλα αυτά αν την όλη εικόνα δεν συμπλήρωνε δίπλα στο πάρκινγκ ένας καμαρωτός τροχονόμος, ο οποίος αντί να κάνει τη δουλειά του σφύριζε ασκόπως εξαναγκάζοντάς με να γίνω εγώ Κλουζό στη θέση του.
Άκρη δεν έβγαλα, αλλά χαμογέλασα πικρά στην ιδέα ότι το μαύρο χρήμα λόγω της απειλής που νιώθει από το στέγνωμα της αγοράς έχει επιστρατεύσει μέχρι και το «ό,τι προαιρείσθε» της Εκκλησίας...



Πηγή; Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου