Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Οι «Λουκανίδηδες» του «βαθέως» ΠαΣοΚ και των ρουσφετιών!

Η γνωστή Λούκα Κατσέλη, ομού μετά του γνωστού και μη εξαιρετέου ως προς τις ευθύνες για την κατάντια των Ελλήνων, Χάρη Καστανίδη εξήγγειλαν τελικά το κόμμα τους.
Το κόμμα δεν θα ονομάζεται «Λουκανίδης» (εκ των αρχικών των ονομάτων τους, «Λούκα» και «Κσταν ίδης), όπως...φημολογείτο, αλλά Κοινωνική Συμμαχία.
Μάλιστα, το προσδιόρισαν αριστερά του ΠαΣοΚ και δεξιά της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Αυτό, φυσικά ουδόλως είναι κατανοητό, αλλά προφανώς είναι ήσσονος
σημασίας για τους δυο παλαιοπολιτικούς νεοηγέτες.

Το κόμμα δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια προσπάθεια του βαθέως ΠαΣοΚ να  συνεχίσει να «παίζει» ρόλο στα πολιτικά δρώμενα.

Όμως, τι νέο φέρνει;
Ομολογούμε ότι δεν μπορούμε να αναφέρουμε κάτι περισσότερο, εκτός από την προσπάθεια επιβίωσης των δυο πρώην υπουργών της κυβέρνησης Παπανδρέου και όσων τους ακολουθήσουν.
Η Λούκα Κατσέλη και ο Χάρης Καστανίδης αποτελούν δυο πρόσωπα στα οποία οφείλονται πολλά από τα δεινά της χώρας.
Όχι μόνο επειδή ψήφισαν τα πάντα πλην του Μνημονίου 2 (η Κατσέλη δεν είχε ψηφίσει και το Μεσοπρόθεσμο), αλλά επειδή και με την καταστροφική πολιτική τους ανεπάρκεια στην πρόσφατη ιστορία της κρίσης, απέβησαν και μοιραίοι.

Η Λούκα Κατσέλη δεν ήταν εκείνη που επέβαλλε την πολιτική της ήπιας προσαρμογής μετά τις εκλογές του 2009; Μιας πολιτικής που απέτρεψε τη λήψη μέτρων το τελευταίο τρίμηνο του 2009 και μας έφθασε στο πρώτο Μνημόνιο;
Η Λούκα Κατσέλη δεν ήταν εκείνη που μοίραζε υπερωρίες στους υπαλλήλους του υπουργείου της και μάλιστα εκείνοι έβγαιναν με παιάνες και την ευχαριστούσαν (Μάιος 2011);
Η Λούκα Κατσέλη δεν ήταν εκείνη που καταμεσής της κρίσης αποφάσισε την συνέχιση της χορήγησης δελτίων κοινωνικού τουρισμού «με τις ίδιες προϋποθέσεις που χορηγούνταν επί σειρά ετών»;
Η Λούκα Κατσέλη δεν ήταν εκείνη που στο υπουργείο της δεν έκανε τίποτα απ' όσα συμφωνούντο για μεταρρυθμίσεις;
Η Λούκα Κατσέλη δεν ήταν εκείνη (μαζί με΄κάποιους άλλους κηπουρούς του πρωθυπουργού) που βάλτωνε όλα τα νομοσχέδια και την υλοποίησή τους και μας οδήγησε στο δεύτερο Μνημόνιο;

Ο Χάρης Καστανίδης δεν ήταν εκείνος που έκλεινε τα λιμάνια στον «αγώνα» του εναντίον της ιδιωτικοποίησής τους και την εκδίωξη των επενδυτών;
Ο Χάρης Καστανίδης δεν ήταν εκείνος που τον Δεκαπενταύγουστο του 2011 (όταν οι αποφάσεις της κυβέρνησής του διέλυαν κάθε ίχνος κοινωνικού ιστού), εξαιρούσε από τις συγχωνεύσεις εβδομήντα δημοτικές επιχειρήσεις, όπως το «Λαογραφικό Μουσείο Γαβαλοχωρίου»;
Ο Χάρης Καστανίδης δεν ήταν ο «πατέρας» της ιδέας του δημοψηφίσματος που έκανε την Ελλάδα περίγελο της Ευρώπης και τελικά …κατακρήμνισε τον Παπανδρέου;

Οι «Λουκανίδηδες», με λόγο που παραπέμπει κατ’ ευθείαν στη δεκαετία του ογδόντα, παραμένουν θιασώτες του μοντέλου που διέλυσε τον τόπο.
Και δυστυχώς, δείχνουν να μη το αντιλαμβάνονται.

Παρεμπιπτόντως, οφείλουμε να θυμηθούμε ότι και ο σύζυγος της Λούκας Κατσέλη, ο αξέχαστος από τους Έλληνες Γεράσιμος Αρσένης, είχε κι ο ίδιος προχωρήσει σε πολιτικό σχηματισμό εκτός ΠαΣοΚ, το «Ελληνικό Σοσιαλιστικό Κόμμα», επιχειρώντας να ικανοποιήσει τις φιλοδοξίες του, ενώ διεκδίκησε και την ηγεσία του κινήματος, χάνοντας από τον Κώστα Σημίτη.

Το υπό διαρχία νέο κόμμα, στηρίζουν πέντε ακόμη βουλευτές.
Είχαν κι αυτοί ψηφίσει «ναι» σχεδόν σε όλα και σήμερα που το κόμμα τους διαλύεται πηδούν από το καράβι αναζητώντας τη σωτηρία.
Οι βουλευτές είναι οι Λάμπρος Μίχος, Μαρία Κυριακοπούλου, Γιώργος Κασάρας, Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος και Βούλα Τεκτονίδου.
Τι έχουν προσφέρει όλοι αυτοί στην Ελλάδα, από το κοινοβουλευτικό τους αξίωμα, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε.
Δεν μπορούμε, πάντως, να θυμηθούμε κάτι ιδιαιτέρως σημαντικό.

Το νέο κόμμα, θα στηρίξουν και δυο ακόμη άνθρωποι του παρελθόντος.
Ο συνδικαλιστής της ΔΕΗ (το πάλαι ποτέ) και εν συνεχεία βουλευτής Δημήτρης Πιπεργιάς και ο από τα «βαθύ ΠαΣοΚ» προερχόμενος πρώην βουλευτής Χρήστος Κοκκινοβασίλης.

Άλλη μια απέλπιδα προσπάθεια, για πολιτική επιβίωση προσώπων που έρχονται κατ’ ευθείαν από το παρελθόν και προσδοκούν να διατηρήσουν μια πολιτική που ήταν συνυφασμένη με ρουσφετολογία και άπειρα δανεικά!
Άλλη μια απέλπιδα προσπάθεια του λαϊκισμού να διατηρήσει την Ελλάδα αιχμάλωτη των ιδεοληψιών και αγκυλώσεών της…




1 σχόλιο: