Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Τα ερωτηματικά για το «ξήλωμα» της μιζαδόρικης διεύθυνσης!

Με τυμπανοκρουσίες και άκρως πανηγυρικό τρόπο, η νέα υπουργός Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου και ο υφυπουργός Θάνος Μωραϊτης, ανακοίνωσαν ότι «ξηλώνεται» η «αμαρτωλή» Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου, μετά το σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε με τους εκβιασμούς υπαλλήλων και τον χρηματισμό τους.
Ταυτοχρόνως, ζητήθηκε από τον Λέανδρο Ρακιντζή, επικεφαλής των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης, να ξεκινήσει αναδρομικός έλεγχος όλων των υπαλλήλων της συγκεκριμένης διεύθυνσης, των υποθέσεων που έχουν
 χειριστεί από το 2005, καθώς και των τραπεζικών τους λογαριασμών, αλλά και της περιουσιακής τους κατάστασης.

Πληροφορίες κάνουν λόγο ότι ζητήθηκαν οι παραιτήσεις των 50 στελεχών και υπαλλήλων της «αμαρτωλής» διεύθυνσης, οι οποίες και υπεβλήθησαν.
Όμως, η όλη υπόθεση αφήνει ερωτηματικά.
Γιατί ζητήθηκαν οι παραιτήσεις όλων;
Είναι υπεύθυνοι για κάτι που δεν γνωρίζουμε;
Κι αν είναι γιατί δεν ακολουθείται ο δρόμος της Δικαιοσύνης και των απολύσεων και επιχειρείται να «κλείσει» το ζήτημα με τις παραιτήσεις;
Αν δεν είναι υπεύθυνοι, γιατί να παραιτηθούν;
Επιπλέον, αν ισχύει η κατάργηση της συγκεκριμένης διεύθυνσης, οι υπάλληλοι πρέπει να απολυθούν, αφού οι θέσεις τους είναι προσωποπαγείς.
Τι συμβαίνει ακριβώς;
Ο υφυπουργός Θάνος Μωραϊτης ανέφερε λακωνικά –περί τούτου- όταν ρωτήθηκε:
«Θα δούμε πως θα χειριστούμε το θέμα…»!
Δηλαδή, εμμέσως ομολόγησε ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για την πάταξη της διαφθοράς.
Αν σε ένα αυταπόδεικτο σκάνδαλο της δημόσιας διοίκησης ο υφυπουργός δηλώνει ότι «θα δούμε πως θα χειριστούμε το θέμα…», τότε δεν είναι τυχαία όσα συμβαίνουν.
Η φημολογία αναφέρει για διακομματικό ενδιαφέρον για στελέχη της «αμαρτωλής» διεύθυνσης και ότι επιχειρείται να κερδηθεί χρόνος και να ξεχαστεί το θέμα.
Θα δώσει κάποιος απαντήσεις;
Όχι με λόγια!
Με έργα!
Πάντως, διέρρευσε ότι σε συνάντηση του επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη, με την Άννα Διαμαντοπούλου, της καταγγέλθηκε ότι υπάρχουν πολλές κατηγορίες εις βάρος υπαλλήλων της συγκεκριμένης διεύθυνσης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου