Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Η άρνηση του ΚΚΕ στο "κίνημα της πατάτας" και...Goodbye Lenin...




Το ΚΚΕ και την Αριστερά γενικότερα δεν την πιάνεις πουθενά.
Από τη μια μιλά για ακρίβεια που «πνίγει» τον λαό και δη τα λαϊκά στρώματα κι απ’ την άλλη όταν αυτός ο λαός οργανώνεται και καταφέρνει να «σπάσει» τα μπετά των μεσαζόντων, τον αποκηρύσσει… «επειδή συμμετέχει σε μια ανήθικη προπαγάνδα»!
Το ΚΚΕ, λοιπόν, εξαπέλυσε επίθεση στο «κίνημα της πατάτας» και με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για…προπαγάνδα και ανούσιες πρωτοβουλίες.
Η ανακοίνωση- διαφωνία στο «κίνημα της πατάτας», αναφέρει μεταξύ άλλων γραφικών ότι  «ο στόχος προβολής του «κινήματος της φθηνής πατάτας» από τα ΜΜΕ είναι «αποπροσανατολισμός των μικρών φτωχών αγροτών παραγωγών, απομάκρυνσή τους από το αγροτικό κίνημα με προσανατολισμό ρήξης με τα μονοπώλια και την ΕΕ»!.

Αφού αναφέρει τα γνωστά φληναφήματα περί μονοπωλίων και Ευρωπαϊκής Ένωσης, καταλήγει στον στόχο: Την απαίτηση
 του λαού (δηλαδή των κομμουνιστών) «να γίνουν κοινωνική λαϊκή περιουσία όλες οι επιχειρήσεις, ο φυσικός και ορυκτός πλούτος…» κλπ κλπ κλπ.
Καταλήγει δε με την επιθεωρησιακού τύπου επαναδιατύπωση της κοσμοθεωρίας του:
«Το μεγαλοεμπόριο και οι εισαγωγές να είναι αποκλειστική υπόθεση του κράτους.
Αυτό σημαίνει αποδέσμευση της χώρας από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία.
Η συσπείρωση με το ΚΚΕ είναι μονόδρομος για να γίνει ο λαός κυρίαρχος στον τόπο του και να απολαμβάνει τον πλούτο που ο ίδιος παράγει».

Πλέον των αντιφάσεων (δεν σπάνε τα μονοπώλια φωνάζουμε, σπάνε φωνάζουμε ξανά), αλλά και των γραφικοτήτων που χρονικά ανήκουν στα μέσα του περασμένου αιώνα, κάποιος πρέπει να τους ξυπνήσει.
Κάποιος πρέπει να πάρει από το χέρι την Αλέκα, τον Μαϊλη, τον Παφίλη και τα άλλα τα παιδιά και να τους πάει σε έναν κινηματογράφο να δούνε μια ταινία:
Goodbye Lenin!
Κι όταν ξυπνήσουν, να τους δείξει σιγά σιγά την πραγματικότητα και την εποχή που ζούν…
Και προς Θεού! Ή έστω προς Στάλιν ή Λένιν! Ακόμη και προς Αλτουσέρ!
Μη τους πει ότι δεν είναι προοδευτικοί!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου