Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Η υποκρισία ταιριάζει στον ΣΥΡΙΖΑ

Γράφει
ο Διονύσης Γουσέτης

Δύο μαζεμένα κρούσματα υποκρισίας και αναλγησίας δεν μπορεί να είναι συμπτωματικά.
Το πρώτο έγινε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλη Κριτσωτάκη στις 24 Φεβρουαρίου. Σε ερώτησή του στη Βουλή, ο βουλευτής θρηνεί με υποκριτική ευαισθησία την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) και του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), λόγω της οποίας
 κλείνουν βρεφονηπιακοί σταθμοί, χάνεται ο κοινωνικός τουρισμός, απολύονται 1.400 εργαζόμενοι.
Στην πραγματικότητα, καταργούνται δύο οργανισμοί που πάσχουν από τη γνωστή διαφθορά του Δημοσίου και που απομυζούν χρήμα από τις εργατικές και εργοδοτικές εισφορές στο ΙΚΑ, ώστε να συντηρούνται οι πελατειακοί μηχανισμοί.
Χρήμα πολύτιμο τόσο για τις επιχειρήσεις που κλείνουν, όσο και για τους εργαζομένους των επιχειρήσεων που απολύονται.
Ωστόσο, η υποκρισία βρίσκεται αλλού.
Βρίσκεται στο ότι τους θρήνους του βουλευτή, η κυβέρνηση τους είχε ήδη διαψεύσει δύο μέρες νωρίτερα. Είχε ανακοινώσει τη διατήρηση όλων των παραπάνω και ότι οι υπάλληλοι θα μεταταγούν.
Η κυβέρνηση υπηρετεί το ίδιο ανάλγητο δόγμα με τον ΣΥΡΙΖΑ: «Οι απολύσεις ταιριάζουν μόνο στα υποζύγια του ιδιωτικού τομέα, που παράγουν υπεραξία».
Το πιο πολύ που έχει να χάσει το προσωπικό των δύο οργανισμών είναι οι υπερωρίες κάτι χιλιάδων ευρώ. Γι’ αυτές μάλλον οι εργαζόμενοι κατεβαίνουν στους δρόμους. Γι’ αυτές τους συμπαραστέκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ίσως και για τα κρατικοδίαιτα εργατικά κέντρα, που επιδοτούνται από τον ΟΕΕ σε ποσοστό μέχρι 75%!

Το δεύτερο κρούσμα ψεύδους εμφανίστηκε στις 21 Φεβρουαρίου.
Σχόλιο της «Αυγής» μας «αποκάλυψε» ότι ο ανάλγητος Στέφανος Μάνος κάνει εισηγήσεις στην ανάλγητη τρόικα και ότι οι εισηγήσεις του γίνονται διαταγές.
Ποια ανάλγητη εισήγηση έκανε στην τρόικα ο κ. Μάνος;
Να σταματήσει τις υποχρεωτικές δημοσιεύσεις ισολογισμών των επιχειρήσεων στον Τύπο.
Να σταματήσει δηλαδή το ετήσιο χαράτσι των περίπου 500 ευρώ ετησίως σε κάθε επιχείρηση, που δεν προσφέρει απολύτως τίποτα σε κανέναν εκτός από συντήρηση λαθρόβιων εντύπων, αφού οι ισολογισμοί δημοσιεύονται δωρεάν στο Διαδίκτυο.
Αυτό, μάλιστα, συμβαίνει τη δύσκολη εποχή που επιχειρήσεις κλείνουν με καλπάζοντα ρυθμό και εργαζόμενοι απολύονται με ρυθμό 1.000 την ημέρα.
Αλλά ο συντάκτης του σχολίου (Δ. Χ. υπογράφει) αποδεικνύεται υποκριτής, όπως και ο κ. Κριτσωτάκης.
Το θέμα των ισολογισμών δεν είναι τωρινό, ούτε του κ. Μάνου.
Πριν από πέντε μήνες η τρόικα επέστρεψε γι’ αυτόν τον λόγο στον υπουργό Ανάπτυξης το Σχέδιο για μια «Φιλική Επιχειρηματικά Ελλάδα» («Καθημερινή», 22/10/2011).
Είναι ανήθικο και ανάλγητο να πετάς στον δρόμο τόσους ανθρώπους κάθε μέρα για να συντηρείς τους πελατειακούς μηχανισμούς και τα «δικά μας παιδιά».
Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδειχτεί μαέστρος στο να βαφτίζει ευαισθησία την κοινωνική αναλγησία του και να συκοφαντεί ως ανάλγητη την επί της ουσίας φιλολαϊκή πολιτική.
Αν, όμως, η πολεμική εναντίον του Μνημονίου έχει ανάγκη από τέτοια ψεύδη και τέτοιες συκοφαντίες, σκεφτείτε πόσα ψεύδη και συκοφαντίες χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ για να κυβερνήσει, όπως δήλωσε ότι φιλοδοξεί.

Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου