Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Προπηλακίζοντας τον Νταλάρα

Γράφει ο Αντώνης Καρακούσης
 «Τρομοκρατία είναι να ψάχνεις για δουλειά, φωτιά στο Κολωνάκι και στην Κηφισιά»...  Και γιατί όχι, θα μπορούσε να προσθέσει κανείς, και στο Ψυχικό, στη Γλυφάδα, στο Φάληρο, στη Βούλα, ίσως και στην Αγία Παρασκευή, στον Χολαργό, στου Παπάγου, στο Μαρούσι, στην Πεντέλη, στο Νέο Ηράκλειο, αλλά και στο Πήλιο, στην Αράχωβα, στα Ζαγοροχώρια ή στο Νυμφαίο που είναι πλούσιο χωριό και έχει εμπειρίες στους
 εμπρησμούς από το μακρινό παρελθόν... Το παραπάνω σύνθημα ακραίου κοινωνικού μίσους ακούστηκε στο Ίλιον, στη διάρκεια των αποδοκιμασιών κατά του Γιώργου Νταλάρα, όπου έδινε δωρεάν συναυλία, προσκεκλημένος του ομώνυμου Δήμου.
Το εκστόμισαν αναρχικοί - εκπρόσωποι της αταξικής ελευθεριακής κοινωνίας και κάτι πατριώτες της περιοχής, οι οποίοι προσήλθαν οργανωμένα στη συναυλία, έχοντας εκ των προτέρων καταλήξει ότι ένας «εκπρόσωπος της πλουτοκρατίας» δεν δικαιούται να δίνει δωρεάν παραστάσεις στο Ίλιον!!

Οσο περιθωριακό κι αν είναι το γεγονός δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.

Αλλωστε δεν είναι το μόνο.

Το τελευταίο διάστημα έγιναν και πάλι της μόδας οι «καταδρομικές» επιχειρήσεις διαφόρων ομάδων, όπως και οι αποδοκιμασίες δημοσίων προσώπων.

Κάθε λογής φασιστοειδή, δεξιά και αριστερά, έχουν τρελαθεί, νομίζοντας οι μεν ότι ήλθε η εποχή του Μπακούνιν και του Ντουρούτι και οι άλλοι ότι είναι ο καιρός για τα εγγόνια του Χλτλερ, του Μουσολίνι και του Παπαδόπουλου.

Η ελληνική κοινωνία έχει πολύ κακές εμπειρίες από αυτή την επερχόμενη συνάντηση των άκρων, που στο όνομα της τυφλής εκδίκησης και του μίσους για τα δεινά της κρίσης είναι έτοιμη και ικανή να προσβάλει, να προπηλακίσει, να χτυπήσει, να κάψει ή και να σκοτώσει ακόμη.

Η Δημοκρατία είναι ανεκτικό πολίτευμα, αλλά δεν είναι και ηλίθιο.

Αντέχει τις αντίθετες απόψεις, ακούει, διαβουλεύεται και μπορεί να κατανοήσει και την πιο δυναμική διαμαρτυρία.

Ωστόσο, όταν στο όνομα των όποιων ιδεών και αντιλήψεων προσβάλλονται και καταπατώνται θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα, όπως αυτά της ελευθερίας ή επαπειλείται η κοινωνική ειρήνη, τότε το πολίτευμα οφείλει τουλάχιστον αυτοπροστασία.


Πηγή: Το Βήμα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου