Ανοίγουν στόματα βουλευτών
που δεν φοβούνται πλέον τη λίστα
Τα χθεσινά αποτελέσματα των μετρήσεων της Metron Analysis, που πρώτοι διαβάσατε σε αυτή τη διαδικτυακή γωνιά, σε συνδυασμό με την παρέλευση του δεκαοκτάμηνου από τις προηγούμενες εκλογές, που αποκλείουν την εφαρμογή λίστας σε ενδεχόμενο εκλογών, μπορεί
να οδηγήσουν σε μεγάλη εσωστρέφεια τη Νέα Δημοκρατία, πολύ περισσότερο αφού δημοσκοπικά δεν παρουσιάζει ενδείξεις ανάκαμψης.
Στο επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά, φοβούνται ακόμη και για αποχωρήσεις βουλευτών, ενώ είναι σίγουροι ότι από εδώ και στο εξής θα υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις πρωτοκλασάτων στελεχών του κόμματος, που είναι κοινό μυστικό ότι δυσφορούν με τη στρατηγική και τις επιλογές του προέδρου του κόμματος.
Η λίστα, η οποία εκ των πραγμάτων συγκρατούσε πολλούς βουλευτές (αυτό συμβαίνει και στο ΠαΣοΚ) σε υψηλά σημεία κομματικής πειθαρχίας, δεν υφίσταται πλέον. Έτσι, στο επιτελείο της Λεωφόρου Συγγρού, φοβούνται μήπως η έκρηξη που σημειώθηκε προσφάτως στο συμβούλιο των τομεαρχών, λάβει επικίνδυνες διαστάσεις.
Ήδη, ο συνήθως προσεκτικός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε χθεσινές ραδιοφωνικές του δηλώσεις, ζήτησε πιο επιθετικές αποκρατικοποιήσεις, εν αντιθέσει με στελέχη που βρίσκονται κοντά στον αρχηγό του, ενώ επισήμανε – σε ερώτηση αν υπάρχουν παράπονα των τομεαρχών – ότι:
«Δόξα τω Θεώ, δεν είμαστε λόχος και μπορούμε να συζητάμε και να διαφωνούμε».
Επιπλέον, ο Πάνος Καμμένος, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή μαζί με τον Γιώργο Καρατζαφέρη, σχετικά με τα χρέη του Mega στα ασφαλιστικά ταμεία.
Γεγονός που έκανε έξαλλους τους επιτελείς της Συγγρού, πολύ περισσότερο αφού το τελευταίο χρονικό διάστημα ο βουλευτής έχει αναπτύξει έντονες σχέσεις με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ.
Υπάρχουν, όμως, κι άλλοι βουλευτές, ακόμη και τέως υπουργοί, που είναι έντονα προβληματισμένοι από την εγκατάλειψη του «μεσαίου χώρου» από τη Νέα Δημοκρατία και την επικράτηση «σκληρών» και πολλάκις «ακραίων» θέσεων, που εκφράζονται από συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά. Κάποιοι, μάλιστα, εκτός ότι εκφράζονται αρνητικά στον στενό τους κύκλο, απέχουν από την πρώτη γραμμή αντιπολίτευσης του κόμματος. Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι ακόμη και πρόσωπα που πρωτοστάτησαν στην εκλογή Σαμαρά, στέκονται πλέον διακριτικά στο περιθώριο και της κομματικής και της επικοινωνιακής εργασίας.
Από την άλλη πλευρά, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, στο στενό περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά, έχουν αρχίσει περιοδείες σε διάφορους νομούς της Ελλάδας, όπου επιχειρούν να συσπειρώσουν την κομματική βάση, με σκοπό την πίεσή της σε βουλευτές, ενώ δεν διστάζουν να ισχυρίζονται δημοσίως ότι: «γίνεται πόλεμος στον Σαμαρά, από τους καραμανλικούς»! Τα ίδια στελέχη, μιλώντας χθες σε «γαλάζια πηγαδάκια», έλεγαν ότι «η στρατηγική Σαμαρά θα σηκώσει κι άλλο τους αντιπολιτευτικούς τόνους, αρχής γενομένης από αύριο (Σ.Σ. σήμερα), στην Βουλή, στην «μονομαχία» του με τον πρωθυπουργό»….
Άλλο, κορυφαίο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, τόνιζε χθες στο περιστύλιο της Βουλής, ότι «πρέπει να αισθανόμαστε ανακούφιση που δεν τραβάει δημοσκοπικά το κόμμα της Ντόρας κι έτσι κάποιοι δεν έχουν κίνητρο να φύγουν από εμάς και να πάνε εκεί…».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου