Σάββατο 23 Απριλίου 2011

«Γιώργο βοήθησε….»

Ρόλο μεσολαβητή
ζήτησε
από τον Γ. Παπανδρέου
ο Καντάφι

Μόλις έγινε γνωστό, ότι στη Λιβύη οι στρατιωτικές δυνάμεις των αντικαθεστωτικών απελευθέρωσαν την πόλη Μιζράτα (προπύργιο του Καντάφι), η οποία επί δύο ολόκληρους μήνες βρισκόταν υπό πολιορκία, με αιματηρές συγκρούσεις που κόστισαν
 τη ζωή σε εκατοντάδες αμάχους, αργά
το απόγευμα, ο πρωθυπουργός της Λιβύης Αλ Μπαγνταντί Αλ Μαχμουντί, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Έλληνα πρωθυπουργό και του ζήτησε κατ’ εντολή του Καντάφι να αναλάβει
 ρόλο μεσολαβητή στην επίλυση του αδιεξόδου- μέχρι στιγμής- υπόθεση της Λιβύης.
Ο πρωθυπουργός του Καντάφι, συμφώνως με όσα μεταδίδουν τα λιβυκά μέσα ενημέρωσης, τόνισε στον Γιώργο Παπανδρέου ότι η χώρα του δεσμεύεται απέναντι στα ψηφίσματα του ΟΗΕ, ενώ του αποκάλυψε ότι ο ίδιος ο Καντάφι εξετάζει με υπευθυνότητα και την πρωτοβουλία της Αφρικανικής Ένωσης για μια ειρηνευτική συμφωνία.
«Η επιθετικότητα των σταυροφόρων αποικιοκρατών, παραβιάζει αυτά τα ψηφίσματα», φέρεται να είπε ο Λίβυος πρωθυπουργός προς τον κ. Παπανδρέου, ενώ με δηλώσεις του προς το πρακτορείο Jana, υπογράμμισε:
«Η συνομιλία μου με τον κ. Παπανδρέου έγινε προκειμένου να εξεταστεί ο ρόλος της Ελλάδας, για να λήξουν αυτές οι ακρότητες».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου