Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Ο Μάκης Βορίδης «αδειάζει» Καρατζαφέρη!

Επί του «πιεστηρίου»

Σαφέστατες αποστάσεις από τον Γιώργο Καρατζαφέρη, σε σχέση με την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του Βαγγέλη Μεϊμαράκη (βλέπε προηγούμενη ανάρτηση), για το ζήτημα των υποβρυχίων, κράτησε πριν από λίγο μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο Μάκης Βορίδης.
Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, χαρακτήρισε
 δικαιολογημένη την ενόχληση του Προέδρου του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής», καθώς θεώρησε ότι η πρόταση Καρατζαφέρη να εξετάσει η Προανακριτική Επιτροπή τα πεπραγμένα του Υπουργείου Άμυνας και πέραν της περιόδου 2000-2001, εμπλέκει και τον ίδιο χωρίς στοιχεία.
«Απ' ό,τι καταλαβαίνω ο κύριος Μεϊμαράκης ενοχλήθηκε από τη στάση του προέδρου του ΛΑΟΣ, ότι πρέπει η διαδικασία προκαταρκτικής να ανοίξει και να συμπεριλάβει όλο το εύρος της συμβάσεως. Εκεί λοιπόν ενοχλήθηκε ο κύριος Μεϊμαράκης, γιατί λέει, χωρίς να έχει γίνει εξεταστική επιτροπή πάτε να με εμπλέξετε και να μου αποδώσετε ποινικές ευθύνες;
Καταλαβαίνω το δικαιολογημένο της ενοχλήσεως.
Δικαίως ή αδίκως είναι κάτι που θα μας προέκυπτε από τον έλεγχο» τόνισε ο Μάκης Βορίδης.
Η διαφοροποίηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, ο οποίος θεωρείται μια ιδιαιτέρως σημαντική προσωπικότητα με κύρος, γνώση και μεστό λόγο, από μία κεντρική πολιτική επιλογή του Προέδρου του κόμματός του, θεωρείται ιδιαιτέρως σημαντική πολιτική πράξη, πολύ περισσότερο αφού είναι γνωστές οι διενέξεις των δυο ανδρών, από την εποχή που ο Γιώργος Καρατζαφέρης δεν θέλησε να στηρίξει την υποψηφιότητα Βορίδη στις αυτοδιοικητικές περιφερειακές εκλογές, στην Αθήνα. Έκτοτε, οι σχέσεις τους είναι στην κόψη του ξυραφιού.
Μάλιστα, υπήρχαν και υπάρχουν, πολιτικοί αναλυτές που ισχυρίζονται ότι επ’ ουδενί δυο τόσο ισχυρές προσωπικότητες, μπορούν να συνυπάρχουν σε ένα μικρό κόμμα.
Πάντως, μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν έχει σημειωθεί αντίδραση του προέδρου του ΛΑΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου