Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

«Όταν κάτι δεν εξηγείται λογικά, τότε έχει γίνει ανοησία».

Επίκαιρη η ρήση του Εθνάρχη,
μετά την ανούσια αναμόχλευση
της απογραφής του 2004,
που έφερε τη μπάλα στο γαλάζιο γήπεδο.
Όλο το παρασκήνιο
Δεν υπάρχει σκεπτόμενο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, που να μη θεωρεί ότι η ιστορία που άνοιξε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης,
 με το ζήτημα της απογραφής του 2004, ήταν μια μέγιστη πολιτική γκάφα.
Κι αυτό, γιατί η απογραφή του 2004, ήταν προεκλογική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας το 2004, αλλά και κεντρική απόφαση, στην οποία συμμετείχαν όλα τα κορυφαία στελέχη του κόμματος.
Επιπλέον, η αναμόχλευση ενός ζητήματος το οποίο δεν έχει καμιά σημασία στην παρούσα πολιτική συγκυρία, πήρε την μπάλα από το γήπεδο των εμφυλίων συρράξεων του ΠαΣοΚ και την έφερε στο νεοδημοκρατικό ταρτάν.
Κορυφαίο στέλεχος, από τους πατριάρχες της παράταξης, θύμισε χθες στον γράφοντα την μια καραμανλική θεωρία, την οποία ο  Εθνάρχης υποστήριζε με απόλυτο φανατισμό. «Όταν κάτι δεν εξηγείται λογικά, τότε έχει γίνει ανοησία».
Πληροφορίες από τη Συγγρού αναφέρουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι ιδιαιτέρως προβληματισμένος από την έκταση που πήρε το θέμα, παραμονές του «Ζαππείου ΙΙ», αλλά και με δεδομένες τις κυβερνητικές δυσχέρειες.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το όλο ζήτημα προέκυψε – εκτός σχεδιασμού- από «χοντρό» λάθος του Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος …παρασύρθηκε στη διατύπωση περί «εγκληματικού λάθους», από δημοσιογράφο.
Είναι, όμως, δυνατόν να παρασύρεται από δημοσιογραφικές ερωτήσεις –παγίδες ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας;
Το «χοντρό» λάθος, επιχειρήθηκε να διορθωθεί τη Μεγάλη Πέμπτη, με άλλο λάθος. Ξεκίνησαν διαρροές, με πρόθεση κάλυψης του Γιάννη Μιχελάκη. Όμως, είτε από απειρία, είτε από κακή εκτίμηση των πραγμάτων, υποτιμήθηκαν τόσο οι αντιδράσεις δεκάδων βουλευτών, όσο και της βάσης του κόμματος, η οποία ειδικά στο διαδίκτυο ξεσπάθωσε εναντίον του εκπροσώπου Τύπου. Κι όλα αυτά, μέσα στις αργίες του Πάσχα.
Από τη Συγγρού, επιχειρήθηκε κι άλλη διορθωτική παρέμβαση. Την ανέλαβε ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, με την εμφάνισή του στο Mega, τη Δευτέρα του Πάσχα. Εκεί, θα πήγαινε για να «μαλακώσει» το ανακύψαν ζήτημα, χωρίς να «αδειάσει» τον Γιάννη Μιχελάκη. Φυσικά, έκανε ακριβώς το αντίθετο…Η τρικυμιά εν ποτηρίω, είχε ξεσπάσει για τα καλά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου