Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

«“Γεωργαλάδες” και “Σταματόπουλοι” του Σαμαρά»…

Σφοδρή επίθεση Κοντογιάννη
σε Μιχελάκη και Λαζαρίδη!
Έντονη δυσαρέσκεια Σουφλιά
και βουλευτών της Ν.Δ.

Μπορεί ο Αντώνης Σαμαράς να έδωσε εντολή να πέσουν οι τόνοι, αναφορικά με τη διένεξη και την εσωστρέφεια που δημιούργησαν οι δηλώσεις των συνεργατών του, Γιάννη Μιχελάκη και Χρύσανθου Λαζαρίδη, για την
 «καταστροφική απογραφή του 2004», αλλά η ζημιά έχει γίνει και η κεντροδεξιά πολυκατοικία δεν λέει να ησυχάσει.
Κι όλα αυτά, τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει τεράστια προβλήματα και τη στιγμή που αναμένεται το «Ζάππειο ΙΙ», το οποίο όπως δείχνουν τα πράγματα θα υπερκεραστεί από την εωστρέφεια.
Ήδη, παρά τη σιωπή Καραμανλή (βλέπε και ανάρτηση με τίτλο «Πέφτουν οι τόνοι για την απογραφή του 2004), έχει αντιδράσει έντονα στο παρασκήνιο ο Γιώργος Σουφλιάς, με βαρύτατους χαρακτηρισμούς εναντίον του Αντώνη Σαμαρά και της ομάδας συνεργατών που τον περιβάλλει.
Κι αυτό, επειδή η απογραφή του 2004, αποτελούσε  μέρος του κυβερνητικού προγράμματος που είχε συντάξει ο ίδιος όταν η Ν.Δ. ήταν στην αντιπολίτευση...
Υπάρχει ανεπιβεβαίωτη πληροφορία, ότι ο Γιώργος Σουφλιάς επικοινώνησε με τον Κώστα Καραμανλή, ζητώντας αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού, κάτι που δεν επετεύχθη.
Το ίδιο, λέγεται, ότι συνέβη και με τη Ντόρα Μπακογιάννη κι ίσως αυτό να συνδέεται με την σφοδρότατη επίθεση που εξαπέλυσε πριν από λίγο, ο βουλευτής Ηλείας της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», Γιώργος Κοντογιάννης, εναντίον του Αντώνη Σαμαρά και των συνεργατών του Γιάννη Μιχελάκη και Χρύσανθου Λαζαρίδη.
Ο Γιώργος Κοντογιάννης, έκανε λόγο «για "Γεωργαλάδες και Σταματόπουλους" του Σαμαρά που επιχειρούν να απαξιώσουν το έργο του Κώστα Καραμανλή και να προσβάλουν την ιστορία και τους οπαδούς της παράταξης».Μάλιστα σε ερώτηση δημοσιογράφου γιατί κάνει αυτή τη δήλωση απάντησε ότι «αφού η ΝΔ δεν υπερασπίζεται τον Καραμανλή θα τον υπερασπιστώ εγώ».

Ταυτοχρόνως, κι άλλοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ήταν σήμερα στη Βουλή, ιδιαιτέρως επικριτικοί για τους συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, τις επιλογές τους και το timing που επέλεξαν να ανοίξουν ένα ζήτημα που δεν οδηγεί πουθενά και το οποίο ήταν προεκλογική δέσμευση του κόμματος, πριν τις εκλογές του 2004.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι βουλευτής εκ των πλέον επιφανών υποστηρικτών του Αντώνη Σαμαρά στην εσωκομματική διαδικασία, έλεγε με νόημα:
«Που να ξέρουν οι αριστεροί μουσαφιραίοι τι έκανε και τι υποστήριζε το κόμμα το 2004;»….


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου