Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Νέα «Υπατία» στο Μαρούσι

Λίβυοι αντικαθεστωτικοί
μεταφέρθηκαν στο Ιατρικό Κέντρο
Δεκάδες αστυνομικοί
το έχουν μετατρέψει σε φρούριο
Πολιτικά ερωτηματικά
για την υπόθεση

Στον έβδομο όροφο του Ιατρικού Κέντρου στο Μαρούσι, έχουν
 μεταφερθεί και φιλοξενούνται, νοσηλευόμενοι, 50 Λίβυοι αντικαθεστωτικοί, ενώ από στιγμή σε στιγμή αναμένονται κι άλλοι. Οι Λίβυοι αντικαθεστωτικοί, φυλάσσονται σε καθεστώς απόλυτης ασφάλειας. Είναι χαρακτηριστικό, ότι δεκάδες αστυνομικοί βρίσκονται σε συνεχείς περιπολίες γύρω από το Ιατρικό Κέντρο, ενώ ο 7ος όροφος – όπου βρίσκονται οι Λίβυοι – είναι αποκλεισμένος και μη προσπελάσιμος.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι η δημιουργία μίας νέας «Υπατίας» στο Μαρούσι, υπαγορεύτηκε από τον φόβο τυχόν αντίποινων από πλευράς ... κομάντο- εκτελεστών του Μουαμάρ Καντάφι, που έχουν αναλάβει την εκτέλεση δύσκολων κι επικίνδυνων αποστολών, όπου έχουν βρει καταφύγιο οι εκδιωγμένοι πολέμιοι του.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αφίξεις των Λίβυων γίνονται με πτήσεις από το Κατάρ, ενώ ανάμεσα στους 50 – μέχρι στιγμής- συμπεριλαμβάνονται και 6 παιδιά. Ωστόσο, επειδή αναμένονται κι άλλες πτήσεις με αντικαθεστωτικούς, θα «καταληφθεί» και ο 6ος όροφος του Ιατρικού Κέντρου, ενώ αναμένεται να πυκνώσει περισσότερο η αστυνομική παρουσία. Πάντως, το προσωπικό του Ιατρικού Κέντρου, ήδη εκφράζει έντονους προβληματισμούς για την υφιστάμενη κατάσταση, αφού έχουν ξεκινήσει δυσλειτουργίες στις διάφορες κλινικές.

Εν τω μεταξύ, σε πολιτικό επίπεδο, ανακύπτουν σοβαρά ερωτηματικά, δεδομένου ότι όλη η επιχείρηση έχει γίνει χωρίς καμιά ενημέρωση της κοινής γνώμης. Υπάρχει κάποια συμφωνία για ν’ αποτελέσει η Ελλάδα χώρος υποδοχής και περίθαλψης Λίβυων αντικαθεστωτικών; Κι αν υπάρχει, πότε έγινε κι από ποιους; Υπάρχει πρόβλεψη ούτως ώστε να μη μετατραπεί η Αθήνα σε Σύρτη ή Μισράτα; Τέλος, από ποιους πόρους καλύπτονται τα νοσήλια του Ιατρικού Κέντρου;




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου