Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεόκοποι!

Περί απογραφής ο λόγος
και… «εγκληματικής άγνοιας»
των τεκταινομένων στη Νέα Δημοκρατία

Είναι θέσφατο ότι στον διάλογο – ακόμη κι αν αυτός είναι συγκρουσιακός – είναι προϋπόθεση η γνώση και η συμφωνία για τα πραγματικά γεγονότα.
Επειδή την ιστορία με την απογραφή του 2004, η οποία επέφερε πλείστα δαιμόνια στην αξιωματική αντιπολίτευση, την άνοιξε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, οφείλουμε
 να του καταλογίσουμε το ελαφρυντικό της μη παρακολούθησης των πολιτικών δρωμένων εκείνης της εποχής.
Ως συνεργάτης, τότε, του ΑΝΤ1, είχε ασφαλώς πιο εποικοδομητικά πράγματα να ασχοληθεί (Καλλιστεία, ριάλιτι κλπ) και δεν είναι υποχρεωμένος να θυμάται ότι η απογραφή ήταν κεντρικό πολιτικό σύνθημα της Νέας Δημοκρατίας, αναγραφόμενη στο οικονομικό πρόγραμμά της.
Ούτε, ασφαλώς, έχει κανείς την απαίτηση από τον Γιάννη Μιχελάκη να θυμάται ότι,  τότε, κανένας από τη Νέα Δημοκρατία δεν αμφισβήτησε την απογραφή, ούτε ο σημερινός αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας.
Ακόμη κι όταν η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο της κυβέρνησης Καραμανλή (Οκτώβριος 2004) – με την Eurostat να αμφισβητεί ακόμη και την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ – κανένα στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας δεν διαχώρισε τη θέση του, πολύ περισσότερο να χαρακτηρίσει την απογραφή «εγκληματικό λάθος». Μόνο ο ευρωβουλευτής Γιώργος Δημητρακόπουλος, ο οποίος σήμερα δεν είναι στο πλευρό της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά, αλλά δίπλα στην Ντόρα Μπακογιάννη….

Είναι κατανοητή η προσπάθεια μιας νέας ηγεσίας ενός κόμματος να διαφοροποιείται από το παρελθόν.
Αυτό, όμως, οφείλει να το πράττει με πραγματικά περιστατικά και όχι αβασάνιστα.
Διαφορετικά, υποτιμά τη  νοημοσύνη εκείνων που απευθύνονται οι διαφοροποιήσεις.
Επί παραδείγματι, αν ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και η νέα ηγετική της ομάδα, επιθυμούσαν να διαφοροποιηθούν από το παρελθόν, με αφορμή την απογραφή του 2004, θα μπορούσαν να καταλογίσουν αδυναμία στη Νέα Δημοκρατία εκείνης της περιόδου, επειδή δεν κατάφερε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις να είναι η Ελλάδα ικανή να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του ευρώ.
Όλα τα άλλα, ακόμη και η επιχείρηση αναδίπλωσης, δείχνουν πολιτική αφέλεια και «εγκληματική άγνοια» των τεκταινομένων στο πρόσφατο παρελθόν του κόμματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου