Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Αύξηση του τουρισμού στην Τουρκία

Κι εμείς... ξυνόμαστε
και…δένουμε τα πλοία
λόγω…Πρωτομαγιάς!

Κέρδη 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων αποκόμισε η Τουρκία, το πρώτο τρίμηνο του 2011, συμφώνως με στοιχεία της τουρκικής στατιστικής υπηρεσίας Tyrkstat.
Οι Τούρκοι, στο διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου 2011, εισέπραξαν
 από τον τουρισμό 3,1 δισ. δολάρια, εκ των οποίων οι δαπάνες ανέρχονται σε 1,1 δισ. δολάρια.
Συμφώνως με τα στοιχεία, το σημαντικότερο ποσοστό από τα κέρδη των 2,2 δισ. δολαρίων, το μεγαλύτερο ποσοστό οφείλεται στην προσέλευση ξένων τουριστών, οι οποίοι διαθέτουν, κατά μέσο όρο, ανά άτομο 705 δολάρια, ενώ σε σχέση
με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, τα κέρδη της Τουρκίας από την τουριστική βιομηχανία είναι αυξημένα κατά 28,5%.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, τα χρήματα που κέρδισαν οι Τούρκοι μόνο στο πρώτο τρίμηνο του 2011, είναι όσα, περίπου, αναζητεί το ελληνικό οικονομικό επιτελείο και καταφεύγει στα νέα (από Δευτέρα) φορομπηχτικά μέτρα.

Στον αντιποδα, στην Ελλάδα δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα ακόμη, ενώ κάνουμε ότι μπορούμε για να απαξιώνουμε το δικό μας τουριστικό προϊόν.
Χαρακτηριστική περίπτωση, η απεργία μιας φούχτας ναυτεργατών, ελεγχόμενων από το ΚΚΕ, οι οποίοι θα νεκρώσουν την ακτοπλοΐα, λόγω… της Πρωτομαγιάς!
Το ίδιο θα συμβεί και με τα άλλα μέσα μεταφοράς, ενώ διόλου απίθανο, αν εμφανιστεί κάποιο κρουαζιερόπλοιο στον Πειραιά, να …σπάσουν στο ξύλο... τους τουρίστες…
Άλλωστε, τα είδαμε και πέρυσι…  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου