Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Νέο «χαστούκι» της Τίνας στους «Παπ»!

Θέτει σε ομηρία
τον Γιώργο Παπανδρέου
και…ξαναδιαφωνεί
με τον Παπακωνσταντίνου

Η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, με συνέντευξή της στο «Βήμα 99,5», έκανε σαφές για μια ακόμη φορά την αντίθεσή της προς το σχεδιαζόμενο
 από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου νομοσχέδιο, σχετικά με τη ρύθμιση – νομιμοποίηση των αυθαιρέτων.
Αδειάζοντας, μάλιστα, συμφώνως με το δικό της μπαϊράκι, τον υπουργό Οικονομικών, τόνισε ότι η ίδια δεν ετοιμάζει κάποιο νομοθετικό πλαίσιο για την εκτός σχεδίου ρύθμιση.

Αναφερόμενη στο θέμα της αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ και στο πόρισμα Ρακιντζή, η Τίνα Μπιρμπίλη, απάντησε ότι η αποκρατικοποίηση αποτελεί κυβερνητική απόφαση, αλλά εξέφρασε για μια ακόμη φορά τον δογματισμό της, ισχυριζόμενη ότι πρέπει να παραμείνει υπό κρατικό έλεγχο.
Τόνισε, επιπλέον, ότι οι επιχορηγήσεις προς τη ΓΕΝΟΠ έχουν παύσει και το πόρισμα έχει πάρει πλέον το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Όμως, η Τίνα Μπιρμπίλη, το πιο ενδιαφέρον το είπε στο τέλος.
Αναφερόμενη στην πολιτική της πορεία, έθεσε υπό ομηρεία και σε πολιτικό εκβιασμό τον Γιώργο Παπανδρέου, ισχυριζόμενη πως «ότι είναι να δώσω θα το έχω δώσει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος».
Δηλαδή, με απλά και λαϊκά ελληνικά, έστειλε μήνυμα στον πρωθυπουργό, ότι στον επικείμενο ανασχηματισμό δεν πρόκειται να δεχθεί να πάει σε άλλο υπουργείο, παρά μόνο να παραμείνει στο υπουργείο Περιβάλλοντος!
Πάντως, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, αλλά και συνεργάτες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, δεν έκαναν σχόλιο για τα λεχθέντα της υπουργού Περιβάλλοντος, ενώ ήταν σαφής η προσπάθεια υποβάθμισης των λεγομένων της.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου