Τρίτη 19 Απριλίου 2011

«Στο κόκκινο» η Ελευθεροτυπία!

Μεγάλα προβλήματα
και στον ΔΟΛ
αλλά και σε ραδιοτηλεοπτικά μέσα.
Ουδετερότητα επιλέγει
 η κυβέρνηση.

Τεράστια προβλήματα διαφαίνονται προ των πυλών δυο ιστορικών εκδοτικών ομίλων, με κορυφαία τραπεζικά στελέχη να
 ομιλούν για οριακές καταστάσεις.
Η Χ.Κ. Τεγόπουλος, που εκδίδει
 την «Ελευθεροτυπία» και την «Ελευθεροτυπία της Κυριακής», ήδη έχει φτάσει στο απόλυτο «κόκκινο» από πλευράς ρευστότητας και –όπως αναφέρουν τραπεζικοί κύκλοι- σε λίγες εβδομάδες θα αδυνατεί να εκπληρώσει ακόμη και στοιχειώδεις υποχρεώσεις της.
Πάντως, από την ιδιοκτησία της εφημερίδας, τηρείται σιγή ισχύος και δεν επιβεβαιώνονται ούτε διαψεύδονται οι τραπεζικοί ισχυρισμοί.
Προβλήματα αντιμετωπίζει και ο ΔΟΛ, ο οποίος, ήδη, έχει κλείσει το καθημερινό «Βήμα» και στις τάξεις του υπάρχουν καθημερινές εντάσεις μεταξύ εργαζομένων και επιτελικών στελεχών του Οργανισμού.
Με εξαίρεση την «ΠΗΓΑΣΟΣ», η οποία διαθέτει σημαντική ρευστότητα και το συγκρότημα Αλαφούζου, οι περισσότερες επιχειρήσεις Τύπου, αντιμετωπίζουν εξαιρετικής κρισιμότητας προβλήματα.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι τράπεζες έχουν παύσει την χορήγηση δανείων στις επιχειρήσεις Τύπου, με αποτέλεσμα το μέλλον να είναι ιδιαιτέρως δυσοίωνο, όχι μόνο για τους δυο ομίλους, αλλά ακόμη και για μεγάλα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα.
Ήδη, το ALTER έχει σχεδόν κατεβάσει τα ρολά, ενώ κι άλλα τηλεοπτικά δίκτυα αντιμετωπίζοντας οικονομικά προβλήματα, έχουν ξεκινήσει παρασκηνιακές συζητήσεις για συγχωνεύσεις ή σκέψεις για «κοινές δράσεις με οικονομίες κλίμακας».
Πληροφορίες αναφέρουν, ότι εκδότες έχουν ήδη απευθυνθεί σε κυβερνητικά στελέχη, ούτως ώστε να δοθεί «κεντρική γραμμή» για τη σωτηρία ΜΜΕ, αλλά βρήκαν κλειστές πόρτες, με τον ισχυρισμό ότι η κυβέρνηση δεν παρενέβη πουθενά και σε κανέναν κλάδο.
Το γεγονός της άρνησης της κυβέρνησης να «συμπαραταχθεί» με τους εκδότες, αναμένεται να προκαλέσει έντονο μπαράζ αντικυβερνητικών δημοσιευμάτων.
Αυτό, όμως, δεν φαίνεται να  πτοεί κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, κύκλοι των οποίων διαρρέουν, ότι μια πιθανή συμπαράταξη με τα εκδοτικά συμφέροντα, θα τους έφερνε σε πλήρη αντίθεση με όλη την υπόλοιπη κοινωνία και τον επιχειρηματικό κόσμο, μερίδα του οποίου κατεβάζει καθημερινά τα ρολά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου