Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Ο πολιτικαντισμός καλά κρατεί

Κάποιος βουλευτής Αθανασιάδης,
διαφωνεί με την πώληση της ΔΕΗ,
για να μη ζημιωθεί
η εκλογική του περιφέρεια….

Με νοοτροπία απολύτως παλαιοκομματική, βγαλμένη κατ’ ευθείαν από τις εποχές του βουλευτή…Καλοχαιρέτα, εμφανίστηκε με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Skai 100,3, ο βουλευτής Κοζάνης του ΠαΣοΚ Αλέκος Αθανασιάδης.
Ο βουλευτής,
 τόνισε την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, ενώ συμπλήρωσε ότι θα δώσει όλες τις μάχες για να κρατηθεί το 51% της ΔΕΗ στον έλεγχο του κράτους.

Κι αν μέχρι εδώ, είναι απόλυτο δικαίωμά του να έχει απόψεις πλήρεις δογματισμών και από την… παλαιολιθική εποχή, η εξήγηση, όμως, που έδωσε στη συνέχεια προκαλεί μελαγχολία σε όσους μπορούν να σκέπτονται και να αντιλαμβάνονται το σημείο στο οποίο βρίσκεται η χώρα και το επίπεδο πολλών βουλευτών τους.

Τόνισε, λοιπόν, ο βουλευτής του ΠαΣοΚ, ότι αν ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ και φύγει από την Κοζάνη, η περιοχή του …θα υποστεί οικονομική ζημιά!
Ωστόσο, σημείωσε ότι επικροτεί τις προσπάθειες του Γιώργου Παπανδρέου και στηρίζει την κυβέρνηση….

Δηλαδή και με το χωροφύλακα, τους ψηφοφόρους του στην Κοζάνη και με τον αστυφύλακα, τον πρωθυπουργό…
Αν αυτό δεν χαρακτηρίζεται πολιτικαντισμός, τότε πως χαρακτηρίζεται;
Σου λέει ο τύπος:
Άσε να φωνάξουμε, να μας ακούσει το πόπολο και να ξαναπάρουμε τη ψήφο του, αλλά καλού κακού ας καλύψουμε και τα νώτα μας με τον πρωθυπουργό, για νάχουμε το σίγουρο μεροκάματο…

Αγνοεί, φαίνεται, ο κύριος βουλευτής, ότι όποιος διαφωνεί το λέει ευθαρσώς, χωρίς περικοκλάδες, του τύπου «ναι μεν αλλλά» και πάει σπίτι του…
Όλα τα άλλα, είναι τακτικές Μαυρογιαλούρου…
Όπως, φαίνεται να αγνοεί, ότι από την απελευθέρωση της ενέργειας μόνο οφέλη θα έχει συνολικά η ελληνική οικονομία και κοινωνία.
Φυσικά, θα αγνοεί ότι οι Βρετανοί, έχουν 11 εταιρείες για να επιλέγουν προμηθευτή ενέργειας, ενώ οι Σκανδιναβοί μπορούν να επιλέγουν από 35…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου