Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Η αποκήρυξη της απογραφής του 2004, αποκηρύσσει τον Κώστα Καραμανλή!

Η πρόσφατη αποκήρυξη, από τον Γιάννη Μιχελάκη, της απογραφής του 2004, είναι βέβαιο ότι δεν επρόκειτο για μια απλή αποδοκιμασία του Γιώργου Αλογοσκούφη, όπως ισχυρίστηκαν παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας.
Η σημερινή συμφωνία με τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ., από τον πρωτοσύμβουλο του Αντώνη Σαμαρά, Χρύσανθο Λαζαρίδη,
 καταδεικνύει ότι πρόκειται για στρατηγική –πολιτική επιλογή, συμφώνως με την οποία είναι σαφές ότι επιχειρείται πλήρης αποδόμηση της πενταετίας Καραμανλή.

Πολύ περισσότερο, όταν είναι σαφές, ότι η απογραφή του 2004, πέραν της υποχρεωτικότητας από την Eurostat, ήταν κεντρική πολιτική επιλογή της πρώτης καραμανλικής κυβέρνησης, με την οποία πορεύτηκε όλη την επόμενη περίοδο.
Ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής, έχει επανειλημμένως υπερασπιστεί στη Βουλή εκείνη την απόφαση, κάνοντας λόγο για τα πλαστά στοιχεία που κληροδότησε στη Νέα Δημοκρατία, η οκταετής διακυβέρνηση Σημίτη.
Δεκάδες υπουργοί των κυβερνήσεων Καραμανλή, είχαν, επίσης, υπερασπιστεί στη Βουλή, την πολιτική απόφαση της απογραφής του 2004, με επιχειρήματα για την ορθότητα της.

Συνεπώς, όταν η σημερινή Νέα Δημοκρατία, βγαίνει και επισήμως αποκηρύσσει την απογραφή του 2004, σημαίνει ότι απαξιώνει, αν όχι αποκηρύσσει τον Κώστα Καραμανλή, την διακυβέρνησή του και τους υπουργούς του.

Προφανώς, λοιπόν, αυτό εντάσσεται στη νέα στρατηγική που χαράσσεται από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, πολύ περισσότερο μετά τις συνεχείς δημοσκοπήσεις, που εμφανίζουν το κόμμα καθηλωμένο σε ποσοστά κοντά στο 20%.
Αποφασίζεται, λοιπόν, ότι «για όλα φταίει ο Καραμανλής».
Βολική εξήγηση, που υπερκαλύπτει όλες τις αδυναμίες του κόμματος να συνεγείρει περισσότερες μάζες για να ακολουθήσουν την «επανάσταση».
Του …Δικτύου 21…
Το οποίο δεν είχε σχέση με τη Νέα Δημοκρατία του 2002, του 2003, του 2004, όταν το κόμμα κατηγορούσε τις κυβερνήσεις Σημίτη για κρυφά χρέη και ελλείμματα.
Ασφαλώς, οι ηγήτορες του και σημερινοί κορυφαίοι σύμβουλοι του Αντώνη Σαμαρά, δεν μπορούν να γνωρίζουν, ότι από το 2002, ως αξιωματική αντιπολίτευση ακόμη, η Νέα Δημοκρατία είχε δεσμευθεί για την απογραφή...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου