Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

«Η κυβέρνηση είναι …μη κυβερνητική εισπρακτική οργάνωση»!

Σφοδρή επίθεση
Παναγιωτακόπουλου
εναντίον του πρωθυπουργού.
Επίθεση και στο οικονομικό επιτελείο,
το οποίο χαρακτηρίζει ανεπαρκές!

«Ο Πρωθυπουργός και το ανεπαρκές οικονομικό του επιτελείο οφείλει να καταλάβει ότι όταν  το Δημόσιο εκχωρεί την περιουσία του και αποχωρεί από στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις όπως
 η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ, ο ΟΠΑΠ, το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, κ.α δεν μπορεί να ελπίζει σ' ένα σοβαρό αναπτυξιακό πρόγραμμα για να κινηθεί η οικονομία της χώρας», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

Η ανακοίνωση, εξεδόθη με αφορμή το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα και αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης δείχνει για μια ακόμη φορά την απαρχαιωμένη κρατική λογική των περικοπών που την διακατέχει. Μοναδικός άξονας των πολιτικών της είναι νέα μείωση μισθών στο στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα με ταυτόχρονο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας για να βρεθούν τα λεφτά που κάποτε υπήρχαν και τώρα απουσιάζουν».

Η ανακοίνωση του άλλοτε συγκεντρωσιάρχη του Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος εκφράζει το αριστερό, κρατικοδίαιτο και βαθύ ΠαΣοΚ, προσθέτει:

«Η κυβέρνηση μοιάζει να συμπεριφέρεται ως μη κυβερνητική εισπρακτική οργάνωση με κύριο στόχο την συλλογή χρημάτων χωρίς κανένα σχέδιο για το αύριο. Το επιστέγασμα της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής είναι μείωση κάθε δαπάνης που θα μπορούσε να προσφέρει ανακούφιση στον σκληρά δοκιμαζόμενο Ελληνικό Λαό.
Η πάταξη της φοροδιαφυγής παραμένει ακόμα ανεκπλήρωτο όνειρο και το Υπουργείο Οικονομικών αδυνατεί να αυξήσει τα έσοδα. Οι υπουργοί περισσότερο μιλούν και εξαγγέλλουν με περισπούδαστο ύφος αναμορφωτικές προτάσεις παρά ενεργούν αποφασιστικά για την λειτουργία της κρατικής μηχανής».   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου