Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Τους μάλωνε…κι εκείνοι έστελναν sms σε δημοσιογράφους!

Ο πρωθυπουργός, αντί μαστιγίου
στους υπουργούς που ερίζουν
ακόμη και σε ζητήματα
κεντρικών πολιτικών αποφάσεων,
τους ζήτησε να μην ασχολούνται με επουσιώδη και μικροπολιτικά…

Συνεδριάζει, εκτάκτως, αυτή τη στιγμή στη Βουλή το υπουργικό συμβούλιο, υπό τον Γιώργο Παπανδρέου.
Ο πρωθυπουργός, μέσω της ενημέρωσης που αποστέλλεται... από τα sms των υπουργών του σε
 δημοσιογράφους, στην
 εισήγησή του διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο τα σενάρια εκλογή ή ανασχηματισμού της κυβέρνησης, καθώς και το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους.
Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι αυτοί που πέρυσι μιλούσαν για χρεοκοπία, φέτος μιλούν για αναδιάρθρωση.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, τόνισε στους υπουργούς του ότι «είναι ώρα αποφάσεων και απέναντι στο κλίμα φόβου και κινδυνολογίας που καλλιεργείται, στο πλαίσιο της πολιτικής και μιντιακής συζήτησης, επιβάλλεται η σύνεση, η ψυχραιμία, το θάρρος και η αποφασιστικότητά μας για να υλοποιήσουμε στα χρονοδιαγράμματα που έχουμε ανακοινώσει τις πολιτικές που απαιτούνται για την έξοδο από την κρίση».
Επεσήμανε, επιπλέον, ότι η πολιτική της κυβέρνησης από εδώ και στο εξής, έχει βασικό στόχο τη διαχείριση του χρέους και τη διαμόρφωση νέου μοντέλου ανάπτυξης.
Μάλιστα, κάλεσε εκ νέου τους υπουργούς να αφοσιωθούν στη δουλειά που ο καθένας έχει αναλάβει.
Καταλήγοντας, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε την ανάγκη απέναντι στη φιλολογία και στο εμπόριο φόβου, να προχωρήσει η κυβέρνηση με ηρεμία, αποφασιστικότητα και ψυχραιμία, σημειώνοντας ότι η διατύπωση γνώμης είναι ελεύθερη, ωστόσο «δεν έχουμε την πολυτέλεια να ασχολούμαστε με επουσιώδη μικροπολιτικά ζητήματα».

Προφανώς, ο πρωθυπουργός θεωρεί επουσιώδη και μικροπολιτικά ζητήματα, τις συνεχείς έριδες των υπουργών του, τις συνεχείς αντεγκλήσεις, ακόμη και τα «πισώπλατα μαχαιρώματα».
Προφανώς, κάτι παρόμοιο θα θεωρεί και τις διαφωνίες βουλευτών της κοινοβουλευτικής του ομάδας για τις κυβερνητικές αποφάσεις.
Προφανώς, επουσιώδες μικροπολιτικό ζήτημα θα θεωρεί ακόμη και δηλώσεις κορυφαίων στελεχών του κόμματός του (πέραν αυτών του Κώστα Σημίτη), οι οποίοι ζητούν εδώ και τώρα αναδιάρθρωση του χρέους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου